Når englene gråter (Heftet)

Serie: Gullburet 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Gullburet
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202735883
Kategori: Romanserier
Omtale Når englene gråter

Cathrine bærer et knugende hat overfor Fredrikke, kvinnen som har frarøvet henne det kjæreste hun har, og hun sverger hevn.

Marika har med uro og usikkerhet ventet på livstegn fra Henning, og da han endelig kommer og sågar frir, er lettelsen stor. Men lettelsen blander seg snart med andre følelser.

Det ble for mye for Marika. Som om alt gikk opp for henne først nå. Hun skulle virkelig gifte seg, hun og Henning skulle bo under samme tak som moren hennes. De skulle endog sove i samme seng som foreldrene hennes hadde gjort en gang. Spise ved samme bord … snakke, le, kanskje være uenig innimellom. De skulle elske …

Til toppen

Andre utgaver

Når englene gråter
Bokmål Ebok 2022
Når englene gråter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

«Du ga mæ en ring og sa at nu va det oss to før bestandig. Du … lå med mæ, og som et voksent menneske veit du vel at sånt kan før tel at æ blir svanger? Eller e du så enfoldig at …» Hun klarte å holde inne resten av de stygge ordene, snudde seg vekk og lukket øynene. «Beklager at æ lot sinnet fær av med mæ. Æ har gått her all den her tida, heilt siden i april, og tenkt på dæ. Deretter oss. All den stunda æ ikkje fikk svar fra dæ, har æ gjort mæ så mange tanka, og nu …» Hun så ham inn i øynene, men sa ikke mer.

Han satt med albuene på knærne og stirret utover havet. På måkene som samlet seg i små flokker inne på land. Det var ofte slik de gjorde når natten nærmet seg. Kanskje følte de seg tryggere da? Det begynte å bli kaldt, så hun trakk sjalet tettere om seg, men skulle ønsket at Henning kunne ha lagt armen om henne i stedet.

«Koffer si du ingenting?» spurte hun.

«Æ tenk. Æ tenk på at æ må ha et arbeid, og vi må ha en plass å bo. Blir det her, eller en anna plass? Æ mein, når vi har gifta oss.»

Lettelsen sank sakte inn over henne. Han hadde endelig fridd. «Bryr du dæ om mæ?» måtte hun vite. «Æ mein, vil du ha mæ og ungen førdi du e glad i oss, eller førdi du føl dæ førplikta tel å gift dæ?»

Da la han endelig armen om henne og trakk henne inntil seg. Så varm han var. Hvordan klarte han det? undret hun seg.

«Selvfølgelig e æ glad i dæ. Det har æ da sagt bestandig. Og æ e da mann nok tel å ta mæ av både kjerring og unge, det skal da ikkje stå på det.»

Hun kjente tårene stikke i øynene, men kunne ikke gråte nå. Det kom til å ordne seg, hun måtte bare lære seg å trekke pusten litt dypere og ikke gruble så mye.

Til toppen

Bøker i serien