Nattefokk (Heftet)

Serie: Gyldendal krim 

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 391
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nattfåk
Oversatt av: Bolstad, Kari
Serie:
ISBN/EAN: 9788205395695
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Nattefokk
Krim med klangbunn

Det iskalde fokket bringer med seg varsel om død.

Av Bernt Roald Nilsen

Det er vinter på Öland. På selveste julenatten kommer fokket ubarmhjertig feiende inn over øya. Fokket kommer fra nord med snø og sprengkulde. Åludden gård har stått øde i mange år. Nå er den bebodd. Men den ølandske snøstormen bringer med seg død og mystiske hendelser.

Johan Theorin har sagt om seg selv at han er en drømmer. En mørk drømmer. Midt i det mørke finnes en unik fortellerglede. En evne til å slå kloa i deg og ikke slippe tak før siste ord er lest. Nattefokk er en høyst uvanlig blanding av krim og overnaturlige hendelser. Theorin tviholder på deg og etablerer et miljø, en stemning som gjør at du ønsker at boka aldri må ta slutt.

Et av fyrene lyser bare natten før noen skal dø

Nattefokk er den andre i en serie på fire kriminalromaner fra Theorins Öland. Katrine og Joakim Westin fra Stockholm er lei storbylivet og kjøper Åludden gård, som er bygd av tømmer fra et skip som forliste der i 1846. De går i gang med oppussing av den forfalne gården. Utpå høsten får de høre sagnet om at gården hver jul får besøk av de døde som en gang bodde der. Og at det ene av de to tvillingfyrene bare lyser natten før noen skal dø. Det går ikke lang tid før ting begynner å skje. Uforklarlige ting. Fortalt i en språkdrakt de beste krimforfatterne kan misunne Theorin.

Og sorgen fører deg til slutt frem til løsningen

På en finurlig måte kobler Theorin det gamle livet i Stockholm med hendelsene på Öland. Og når en i familien dør, kan ikke Joakim godta at det var en ulykke. Han har mistet det kjæreste han hadde og må vite hva som egentlig skjedde, og setter i gang sin egen etterforskning. Det skal vise seg å bli skjebnesvangert. Nattefokk er en fortelling så spennende at det sitrer i kroppen hver gang du blar over til neste side. Theorin beskriver Joakims sorg på en måte som setter spor i deg. Og sorgen fører deg til slutt frem til løsningen på mysteriet. Da har du allerede opplevd det iskalde gufset fra nattefokket som feier inn over øya. Hvordan overtro kan bli til tro. Hvordan mørket kan utvikle fantasien. Og hvordan Theorin samler alle trådene under et voldsomt uvær på selveste julenatten på Åludden gård.

Til toppen

Andre utgaver

Nattefokk
Bokmål Ebok 2011
Nattefokk
Bokmål Heftet 2022
Nattefokk
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009
Bøker i serien