Nattfilm (Innbundet)

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 616
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Night film
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788205452411
Kategori: Krim og spenning
Omtale Nattfilm
Strålende og åndeløst spennende. Nattfilm er en handlingsmettet litterær triller fra Marisha Pessl, forfatteren av suksessen Utvalgte emner i katastrofefysikk.

En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker. I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.
For McGrath synes nok et dødsfall knyttet til dette skjebnetunge familiedynastiet som mer enn bare et slumpetreff. Selv om mye er skrevet om Cordovas mørke og foruroligende filmer, er veldig lite kjent om selve mannen. Med hevn, nysgjerrighet og higen etter sannheten som motiv blir McGrath og to fremmede hjelpere trukket dypere og dypere inn i Cordovas uhyggelige, hypnotiske verden..Sist McGrath var i nærheten av å avsløre regissøren, gikk det på bekostning av ekteskap og karriere. Denne gangen kan han miste enda mer.
Nattfilm, den praktfulle, fengslende nye romanen til svimlende oppfinnsomme Marisha Pessl, holder deg på pinebenken til du er kommet til aller siste side.

Til toppen

full av festlige formuleringer, bitende ironi og satiriske skråblikk

Tom Egeland, VG

Andre utgaver

Nattfilm
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Marisha Pessl:

Anmeldelser Nattfilm
​«Ypperlig krim for kresne … Om det er én bok du skal rydde plass til denne våren, vil jeg anbefale NattfilmØrjan Nordhus Karlsson, Brabok.no

«… boken er - i likhet med Pessls debut Utvalgte emner i katastrofefysikk - full av festlige formuleringer, bitende ironi og satiriske skråblikk.» 
Tom Egeland, VG

«Den er virkelig ikke mulig å beskytte seg mot - amerikanske Marisha Pessls krim- eller skrekkroman Nattfilm. Den suger deg inn, og du slipper ikke fri før etter 600 sider ... en fremragende utført spenningsroman, ulikt det meste annet i sjangeren, og med en kraft og originalitet i seg som er ganske uimotståelig. ... MedNattfilm er en ny internasjonal supersuksess på gang.» 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen