Natthjem (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 239
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203353178
Kategori: Romaner
Omtale Natthjem
Mai har flyttet sammen med sin nye familie til stedet der hun vokste opp. Her har hun også funnet et gammelt hus som kan gi henne trygghet og følelsen av ro. Sønnen Inge står mellom foreldrene, som etter en rettssak om omsorgen ikke lenger er på talefot. Han søker trygghet og tilhørighet, men treffer på mennesker som ikke har forutsetning for å ta seg av ham eller ser at han fortsatt er et barn. I stedet merker han nye følelser som skremmer og forvirrer ham. Boka inneholder mange og sammensatte motiver, om hvordan det er å være foreldre og samtidig alltid være noens datter og sønn. Og om hvordan et barn alltid står i fare for å arve de voksnes historie.

Til toppen

Flere bøker av Merethe Lindstrøm:

Anmeldelser Natthjem

"Man skal være usedvanlig tykkhudet for å unngå å la seg berøre av Merethe Lindstrøms siste roman. Boken er en mollstemt beretning om frostskadede menneskesinn, stillferdig fortalt i et kompromissløst renskåret språk, som nærmest dirrer av tilbaketrengt uro."

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Lindstrøm maktar å mane fram ein litteratur som ikkje slepp tak i lesaren. Med låg røyst og i eit enkelt, men ladd språk penslar ho fram ei alvorleg, sterk og klok historie om det å vera menneske."
Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Til toppen