Noe fremmed i mitt sinn (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Bernt Brendemoen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 671
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kafamda bir tuhaflik
Oversatt av: Brendemoen, Bernt
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205498785
Kategori: Romaner
Omtale Noe fremmed i mitt sinn
Fra nobelprisvinneren Orhan Pamuk kommer en episk oppvekstroman fra en av verdens mest fascinerende og mangfoldige metropoler: Istanbul.
Mevlut Karatas har alltid hatt store drømmer for livet sitt. Som tolvåring kommer han til Istanbul idet byen er i ferd med å utvikle seg til en moderne verdensmetropol, og han starter som gateselger i påvente av å bli rik. Men hele tiden blir han motarbeidet av skjebnen.
I over tre år skriver Mevlut kjærlighetsbrev til en jente han kun har sett én gang, bare for ved en feiltakelse å gifte seg med hennes søster. Karrieremessig ser han med skuffelse hvordan alle andre gjør suksess, mens han selv flykter fra den ene meningsløse jobben til den neste. En stadig følelse av å være fremmed og annerledes fører Mevlut grublende ut i gatene kveld eller kveld, inntil den dagen skjebnen gir ham en ny mulighet.
Gjennom fortellingen om Mevlut og et mylder av andre sjarmerende og ektefølte karakterer, plasserer Noe fremmed i mitt sinn seg raskt som en av Pamuks fremste prestasjoner.

Til toppen

Andre utgaver

Noe fremmed i mitt sinn
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Orhan Pamuk:

Bøker i serien