Noe som ligner en mening av Atle Næss (Ebok)
Ebok

Noe som ligner en mening (Ebok)

ni essays om vitenskap, religion og undring

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.56 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205483095
Kategori: Romaner , Romaner , Skjønnlitteratur og Essays og antologier
Omtale Noe som ligner en mening
Essays om vitenskap, religion og undring I disse ni velskrevne essayene streifer Atle Næss innom temaer som landskapsmalerier og breddegrader, matematikkens indre skjønnhet, nebbdyrets taksonomiske plassering, hva «kulturkristendom» egentlig vil si og det besnærende spørsmålet om hvilket materiale pilen som tok livet av Balder faktisk besto av. Næss' sakkunnskap spenner over flere vidt forskjellige felt som kunsthistorie, matematikk, astronomi og biologi, og tekstene drives hele veien av gleden ved kunnskap om verdens beskaffenhet og indre sammenheng. Og her ligger noe av kjernen i denne samlingen av spørrende og innholdsrike essays: Som mennesker leter vi etter en mening med den virkeligheten vi befinner oss i. Noen finner den hos Gud. Andre, blant dem Atle Næss, finner noe som ligner en mening i selve letingen - og i den overraskende skjønnheten og forklaringskraften i en matematisk ligning. Dette sier anmelderne:
"Han er en formidabel samtalepartner for ens stille sinn, og han kan få selv en realfaglig analfabet som undertegnede til å se noe som ligner en mening"
Frode Johansen Riopelle, Bokmagasinet "Atle Næss er en av disse sjeldne fuglene i norsk litteratur som hvileløst søker kunnskap og innsikt, og like hvileløst formidler den i velskrevne og velkomponerte biografier og essays. Han har skrevet innsiktsfullt om Galileo Galilei, om Edvard Munch, og nå i fjor høst om Leonardo da Vinci. Han skriver med letthet og tilgjengelighet, ispedd dette lille anstrøket av vennlig pedagogisk læremester.
Næss nekter seg ingenting når det gjelder å formidle den mest bortgjemte kunnskap."
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Noe som ligner en mening
Bokmål Innbundet 2015

Flere bøker av Atle Næss: