Norges verste nazister (Heftet)

nordmenn og tyskere i Hitlers tjeneste 1940-45

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 186
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243010352
Kategori: Historie
Omtale Norges verste nazister
En lett tilgjengelig bok for krigsinteresserte. Faglig bunnsolid, men med grep som innbyr til diskusjon om utvalget er korrekt.

Det har kommet ut en rekke bøker der ulike sider ved Norges mørke krigshistorie oppsummeres. Vi har fått lister over mistenkte landssvikere, støttespillere tilknyttet hirden og Gestapo og bøker som tar for seg nordmenn som falt i tysk tjeneste. Mange av disse bøkene tar for seg mennesker som opererte i krigens gråsoner der det ikke alltid er enkelt å skille helter fra skurker. Denne boka er ikke som disse.

Boka tar for seg norske og tyske nazister som på hvert sitt vis kjempet tyskernes sak under krigen. Disse presenteres med korte biografier og historier som forklarer hvorfor nettopp disse er nevnt blant de verste. Forfatteren er en av de fremste ekspertene på området og han har hatt tilgang til et rikt bildemateriale. Dette er imidlertid ingen .katalog": Gjennom tekst og fotografi er gir boka et sterkt og sammensatt bilde av hvem som hadde makten i Norge under okkupasjonen og hva slags forbrytelser de begikk.

Til toppen

Flere bøker av Bernt Rougthvedt: