Nye perspektiver på selvmord (Heftet)

Sorgstøtte og forebygging hånd i hånd

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202669195
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Helsefag, Psykologi, Sosialfag
Nivå: Akademisk
Omtale Nye perspektiver på selvmord

Hvert år begår mellom 500 og 600 personer selvmord i Norge. LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord er nasjonalt talerør for etterlatte og berørte ved selvmord. Med boken Nye perspektiver på selvmord – Sorgstøtte og forebygging hånd i hånd ønsker LEVE å bidra til større åpenhet og en skarpere og mer høylytt debatt om selvmord og selvmordsforebygging, både i et folkehelseperspektiv og fra perspektivet til risikoutsatte, selvmordsoverlevende og etterlatte.

Et bredt utvalg – fra forskere, politikere og kjente samfunnsstemmer til personer med egenerfaring og fylkeslagsrepresentanter og likepersoner i LEVE – har bidratt med viktige og nye perspektiver på selvmord, alle med ett mål til felles: å redusere antall selvmord i Norge.

Målgruppen er studenter på alle utdanningsnivåer innen psykologi, psykisk helsearbeid og pedagogikk, fag- og forskningsmiljøer innen helse, omsorg og forebygging, politikere og etterlatte og berørte ved selvmord. I tillegg vil boken passe for alle som er opptatt av selvmordsproblematikk.

Redaktører
Kari Dyregrov er professor i psykisk helse og rus ved Institutt for sosialfag og vernepleie, Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Høgskulen på Vestlandet.
Vigdis Songe-Møller er professor emerita i filosofi ved Universitetet i Bergen. Hun er selv selvmordsetterlatt.

Øvrige bidragsytere
Karina Ask, John Arne Hovstad Balto, Gro Berntsen, Gudrun Dieserud, Odd J. Eidner, Terese Grøm, Nils-Petter Hauge, Kim Sverre Larsen, Lars Mehlum, Reidun Kjelling Nybø, Ronny Olsen, Ragnhild Lovise Opskar, Audun Pedersen, Johan Gotfred Tangen Schultz, Jon Schultz, Anette Seierstad Skrindo, Anne Cathrine Silviken, Rita Småvik, Kjell Roger Soleim, Helge Stormo, Anita Krohn Traaseth, Christoffer Back Vestli, Oddvar Vignes

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Kari Dyregrov og Vigdis Songe-Møller:

Du vil kanskje også like