Og været skiftet og det ble sommer og så videre (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 232
Forlag: Kolon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205416499
Kategori: Romaner
Omtale Og været skiftet og det ble sommer og så videre
Han er fra New Jersey. Hun er fra Oslo. De møtes i New York på slutten av femtitallet. De forelsker seg. De gifter seg med hverandre og flytter til Asbury Park. De får to jenter som noen år senere dør i en ulykke. Livet går i svart. I 1967 flytter de til Norge. Året etter får de datteren Marita. Og været skiftet og det ble sommer og så videre er en liten roman om de store tingene - om kjærlighet, tap og savn og rotløshet, om å leve i en tragedie og vokse opp i dødens skygger.

Til toppen

Vinner av P2s Romanpris 2013

Flere bøker av Pedro Carmona-Alvarez:

Anmeldelser Og været skiftet og det ble sommer og så videre

"Vakker og medrivende fortelling om livsvarig sorg og musikkens livgivende kraft."
Arne Hugo Stølan, VG

"Begavet og poetisk fortellerkunst [...] Med 232 sider lange 'Og været skifter og det blir sommer og så videre' skriver [Carmona-Alvarez] ikke bare tilgjengelig om allmenngyldige tema, som sorg, skilsmisse og forholdet mellom foreldre og barn. Han har sin egen poetiske, gåtefulle stil som det er en glede å bli nærmere kjent med. [...] Bergensforfatteren skriver klokt og godt om det uoverkommelige, om revner i livet. Til tider er 'Og været skiftet og det ble sommer' glitrende formulert. [...] Første bok berører leseren, og gir en tørst etter mer."
Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen

"Sterk åpning på trilogi fra Bergen [...] Som amerikaner i Norge kjenner Johnny på rotløsheten. Han faller mellom språk og kulturer, glimrende formidlet i dialoger der syntaksen hakker og det veksles mellom amerikansk og norsk. Carmona-Alvarez, som selv kom fra Chile til Norge som tiåring, har en varhet for nyanser i språk og syntaks som underbygger tema."
Anne Schäffer, Bergens Tidende

«Stor sorg, et ungt menneskes evne til å klare alt og fremmedfølelsens makt. Pedro Carmona-Alvarez' roman 'Og været skiftet og det ble sommer og så videre' har alt dette. Den er også svært vellykket.»
Leif Ekle, NRK

«Pedro Carmona-Alvarez har skrevet en var bok, en selvbevisst lyrisk bok (...) de nære observasjonene er veldig, veldig gode.»
Jan Grue, Klassekampen

«Romanen er et studium av sorgen og dens effekt på menneskene den river og sliter i - resultatet er hjerteskjærende godt.»
Solveig Nygaard Langvad, Universitas

Til toppen