Om igjen av Monica Isakstuen (Ebok)
Ebok

Om igjen (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.16 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210053290
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Om igjen
Hva får et menneske til å leve et liv i løgn? Hvilket spill er vi villige til å innlate oss på for å få det vi vil ha?

Da Joyce Hatto døde sommeren 2006, ble hun av flere betraktet som en av verdens fremste pianister. Hun hadde riktignok ikke spilt offentlig siden 1970-tallet, men cd-ene som utkom i et svimlende antall de siste årene av hennes liv, ble ansett som sensasjonelle. Hun tolket dem alle - Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Rakhmaninov. «Den største pianisten i verden som ingen har hørt om,» skrev en kritiker.

Så, i februar 2007, avslørte det anerkjente tidsskriftet Gramophone det kanskje største bedrageriet i den klassiske musikken noensinne. Store deler av Joyce Hattos innspillinger var plukket fra andre pianister. Alt hadde vært en løgn.

Av denne spektakulære historien har Monica Isakstuen formet en original og gripende roman. Joyce blir sett gjennom Ida, en norsk (fiktiv) elev av den britiske pianisten, som selv føler seg som en spiller i alt hun gjør - som datter, som kjæreste, som mor. Var det av Joyce hun lærte dette? Eller bærer vi spillet i oss alle, evnen til å slå an toner som ikke er våre egne, men som kanskje vil gi oss det vi ønsker oss mest av alt?

Til toppen

En av årets beste bøker
Mari Nymoen Nilsen, VG

Andre utgaver

Om igjen
Bokmål Innbundet 2014

Flere bøker av Monica Isakstuen:

Anmeldelser Om igjen

«Om igjen er blitt en spenstig roman om tomrommet bak begjæret, om stillheten etter at oppmerksomheten er borte og om lengselen etter å bety noe for andre»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Med sin klare og presise språkføring og en bildeskapende evne som reflekterer hennes arbeid med poesi, har Isakstuen konstruert en roman som sakte, men sikkert strammer grepet og fanger leserens oppmerksomhet – og ender med å engasjere dypt» Terningkast 5. 
Kjell Jørgen Holbye, Fredrikstad Blad
 

«Monica Isakstuen har med sin åpne komposisjon og spørrende innstilling skrevet en roman som berører sterkt, samtidig som den på finurlig vis løfter Joyce Hattos historie ut av det spesielle til det allmenne»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«[Isakstuen] skaper et voldsomt driv som raskt tar leseren til kjernen av hovedpersonens indre giftighet» 
Aksel Kielland, Klassekampen

»Nennsomt og med stor sans for variasjon av teksttyper og skrivemåter, lar forfatteren oss nærme oss pianisten gjennom den frustrerte jeg-fortelleren Ida»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten 

«En av årets beste bøker»
Mari Nymoen Nilsen, VG

Til toppen