Omerta (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 317
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Omerta
ISBN/EAN: 9788202191146
Kategori: Krim og spenning
Omtale Omerta

Etter sin fars død på Sicilia reiser lille Astorre Zeno til Amerika for å bli sønn i huset hos mafiasjefen Raymonde Aprile. Der blir han oppdratt til å ta seg av mafiaoperasjonene i familien og lose dem gjennom de vanskelighetene som oppstår når Don Aprile ønsker å trekke seg ut av all illegal virksomhet.

Omerta, den sicilianske mafiaens taushetsplikt er en æressak. Omerta har vært en av mafiaens hjørnesteiner gjennom et århundre i endring. Men nå, ved starten av et nytt årtusen er omerta i ferd med å bli et støvete ord fra en fordums storhetstid. Taushet er nok ærefullt, men pengenes makt får folk til å prate.

Don Zeno er blant de siste som holder æreskodeksen høyt. På sitt dødsleie må han finne en ny far til den vesle sønnen, frukten av en besettende gammelmannspasjon. To år gamle Astorre har hjertet og sjelen til en ekte mafioso: øyne så grønne som oliven, det sicilianske lynnet: romantisk, musikalsk og lykkelig og ikke minst, han glemmer aldri en fornærmelse. Og etter farens død reiser vesle Astorre Zeno fra Sicilia til Amerika for å bli sønn i huset hos mafiasjefen Raymonde Aprile.

År senere, i New York, blir Raymonde Aprile myrdet, og ingen vil snakke. Både FBI og mafiasjefens "sønn" Astorre Zeno etterforsker mordet. Og nå er tausheten øredøvende. Rivaliserende gjenger, utro bankmenn og lovlige domsstoler tier. Men i denne verdenen eksisterer ingen integritet, bare grådighet. Og om tie er sølv, kan tale så avgjort bli til gull.

Orig.tittel: Omerta
Oversatt av Henning Kolstad

Les første kapittel (PDF-dokument)

Les også:

Den siste Don

Til toppen

Andre utgaver

Omerta
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017