Omringet av fiender (Heftet)

Serie: Bueskytteren 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Bueskytteren
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202737481
Kategori: Romanserier
Omtale Omringet av fiender

Eyvind Bolt og Gunnhild er sperret inne i et tårn i Sverige. Utenfor kretser Bengt Vidarssønns bevæpnede menn klare til å ta livet av dem så snart Eyvind og Gunnhild tvinges ut eller stridsmennene kommer seg inn.

«Dersom de dreper deg, og det gjør de først, for du er den farligste av oss – da vet jeg altfor godt hva de kan gjøre med meg. Jeg har hørt mye om hva hærmenn gjør med kvinner, og de skal ikke få gjøre det med meg.»
Hun sa det så lavt, men så bestemt at beslutningen i henne var like fast som steinveggene rundt dem. Eyvind ville si noe om at de ennå kunne greie seg, at mye kunne skje, men han fikk ikke fram et eneste ord.

Til toppen

Andre utgaver

Omringet av fiender
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Willy Ustad:

Utdrag

Kolrun gjorde buen klar alt mens hun så dem bare som mørke skikkelser mot den stjerneklare himmelen. De hadde våpen, og rett forfra syntes sverdene som små streker langs siden av kroppene. Den bakerste hadde et spyd som han holdt på skrå – ut og opp.
Kolrun pustet dypt inn og ut, ventet bredbent og i full jamvekt med buen i venstre hånd. De red ikke fort, og hun kunne se dem vende seg hit og dit. Været de et sted for bakhold?
Den ene av dem snakket, halvhøyt nok til at ordene kom klare over de litt under femti skrittene som skilte dem fra henne.
«Vi rekker ikke fram i natt. Det er langt ennå, så vi må natte over og ri neste natt.»
«Det blir han ikke glad for. Vi er sene nok.»
«Han blir forbannet glad når han ser sølvet!»
Bekreftelse.
Kolrun trakk buestrengen halvt tilbake.
Hadde han noe under kappen for å beskytte seg?
Hodet – han hadde bare lue.
Hun spente buestrengen helt tilbake, helt opp til øret.
Den neste pilen lå på spent streng alt i det øyeblikket mannen røk av hesten, halvt baklengs som om han ble feid vekk av en usynlig hånd. Den andre var rask – som en skygge stupte han av hesten, rullet rundt og ble borte mot kanten av veien.
Berg beviset først – sølvet.

Til toppen

Bøker i serien