Onde netters drømmer av Peter Englund (Ebok)
Ebok

Onde netters drømmer (Ebok)

November 1942 og andre verdenskrigens vendepunkt i 360 korte kapitler

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 8.32 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: November
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788202758509
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Onde netters drømmer

I november 2022 er det 80 år siden vendepunktet i andre verdenskrig. I begynnelsen av november 1942 så det ut som av aksemaktene fremdeles kunne vinne, men ved slutten av måneden innså alle at det bare var spørsmål om tid før de ville tape. Kun en måned, men kanskje den viktigste måneden i hele det 20. Århundret, mens alt fremdeles var i balanse.

I Onde netters drømmer vises denne epokegjørende måneden utelukkende gjennom parallelle og kryssende biografier til 40 personer, bygget opp gjennom korte kapitler om hva disse menneskene så og gjorde på de forskjellige dagene.

Det er vidt forskjellige mennesker som befolker boken, og ikke bare soldater.

En av målsettingene med Onde netters drømmer er å skrive historie basert på hva mennesker visste der og da, og ikke la perspektivet bli farget av hva vi nå vet hva skjedde: man får en dypere forståelse av menneskenes atferd ved å gjenskape den usikkerheten som de levde i, en usikkerhet som ofte forsvinner i ordinær historiografi hvor katastrofe forvandles til forenklet og av og til harmløs fortelling.

Det er på ingen måte mangel på bøker om andre verdenskrig. Og det finnes mange gode. Men “Onde netters drømmer” er annerledes. Her fremstilles krigen slik den ble opplevd med alle sine kontraster og forvirrende usikkerhet av enkeltmennesket.

Du har sannsynligvis aldri lest en bok om andre verdenskrig som denne.

Til toppen

Flere bøker av Peter Englund: