Paris etter frigjøringen (Innbundet)

1944-1949

Forfatter:

og

Arne-Carsten Carlsen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 504
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Paris after the liberation 1944-1949
Oversatt av: Carlsen, Arne-Carsten
ISBN/EAN: 9788204097309
Kategori: Historie
Omtale Paris etter frigjøringen
En medrivende skildring fra en avgjørende periode i europeisk politikk og kulturhistorie, skrevet av suksessforfatteren Antony Beevor!

Antony Beevor og hans kone Artemis Cooper skriver om livet i Paris etter frigjøringen i 1944. Oppgjøret mellom de gamle og tyskernes franske venner, står sentralt i boka. Vi møter også kunstnere, politikere og diplomater i et fascinerende miljø der intriger og maktkamp fulgte i krigens kjølvann. Hemingway, Sartre, Simone de Beauvoir, Picasso, Gertrude Stein og Samuel Beckett er bare noen av personene i boka.

Metropolen Paris etter frigjøringen i 1944: Venner, fiender, politikere, diplomater, kjente kunstnere og lykkejegere. Hemingway, de Gaulle, Sartre, Simone de Beauvoir, Picasso, Gertrude Stein og Arthur Koestler. Storpolitikk, rasjonering, bordeller, jazzkjellere, salonger, rettssaler og gamle slott.

Antony Beevor – forfatter av bestselgerne Stalingrad og Berlin – Nederlaget 1945 - og hans kone Artemis Cooper, som også har skrevet flere bøker, tegner et intimt bilde av livet i Paris i etterkrigstiden. Med utgangspunkt i et utall kilder, blant annet personlige brev og dagboknotater, avdekker de et fascinerende miljø og beskriver et livlig persongalleri der intriger og maktkamp fulgte i krigens kjølvann.

Til toppen

Andre utgaver

Paris etter frigjøringen
Bokmål Heftet 2006
Paris etter frigjøringen
Bokmål Heftet 2009
Paris etter frigjøringen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Antony Beevor og Artemis Cooper: