Petras siste ønske (Heftet)

Serie: Sølvbåndet 14

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Sølvbåndet
Serienummer: 14
ISBN/EAN: 9788202497507
Kategori: Romanserier
Omtale Petras siste ønske

Alle snakker om lausungen Agnes venter, og Elvin forbyr Maiken å ha noe mer med søsteren å gjøre. I tillegg har hun å holde seg unna Kolbjørn. Begge deler er like vanskelig, og snart har Maiken viklet seg inn i et nett av fortielser og løgner. Samtidig prøver hun å oppfylle Petras siste ønske uten at det koster henne ekteskapet …

Til toppen

Andre utgaver

Petras siste ønske
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Martine Strømsnes:

Utdrag

Maiken var spent da de tok seg inn i melkebondens hus. Kjøkkenbordet var dekket av papirer, og Rikke Ahlstrøm sto og leste med rynker i pannen. 
«Har De funnet noe?» spurte lensmannen, tydelig paff over at foreningskvinnen alt var i gang. 
«Der er dere, endelig. Hvordan gikk det med Kaja?» spurte Rikke og overhørte spørsmålet. 
Maiken sukket. «Stakkars Kaja. Hun prøver alltid å være så tapper og voksen, men det må være grenser for hvor mye hun skal gjennomgå.» 
Med et sukk la Rikke et nytt papir ned på kjøkkenbordet. «Det er kun forretningsføring hittil. Regnskap og slikt.» 
Lensmannen kremtet. «Dersom dere ser på sakene som er funnet her, går jeg inn på soveværelset og tar en kikk der.» Han vendte dem ryggen og forsvant videre inn i huset. 
En skuff i skatollet sto åpen, og Maiken kunne se at det lå flere papirer der. Rommet var ryddig, og Holger så ut til å ha klart seg godt de siste dagene. Det var rent, og bare et par kopper sto til oppvask. Ingen klær lå slengt over stolryggene, og enda viktigere: Ingen tomflasker var å se noe sted. Maiken ble enda mer overbevist om at drikkingen i Botn måtte ha forekommet i et svakt øyeblikk, da Hundalen, kvinneforeningen og Kaja virket langt unna. 
«Huff, det føles ikke riktig å rote gjennom sakene til en nylig avdød. Respektløst er det,» sa Rikke, og så ut til å angre på at hun hadde grepet fatt i denne oppgaven. 
«Men det må gjøres. For Kajas del. Holger ville ikke ha ønsket noe annet,» sa Maiken og ristet sørgmodig på hodet. Folk kom til å ta dette dødsfallet tungt. Holger Helmersen var godt likt av alle i Hundalen, melkeutsalget var populært, og dessuten hadde alle fått ekstra medynk med ham og Kaja etter at de ble alene. 
Da lød et gisp fra Rikke, og Maiken rettet blikket mot det hun holdt i hendene. Enda et papirark hadde funnet veien opp fra skuffen, og den eldre kvinnen leste med store øyne. 
«Nå har jeg aldri …» mumlet hun vantro. 
«Hva står det?» spurte Maiken og lente seg frem. 
Hun rakk bare å skjelne en overskrift og et bruddstykke av teksten før Rikke snudde seg halvt og presset arket inntil brystet. «Dette vil du ikke tro, Maiken!» 

Til toppen

Bøker i serien