Politi og røver av Kjetil Stensvik Østli (Lydbok-CD)

Politi og røver (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Bakke, Håvard
Spilletid: 14:00
Antall enheter: 13
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202327064
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Politi og røver
Krim fra virkeligheten

Politi & røver er en bok om menn som går over grensen. Men det er også en bok om politimennene som vier livet til å vokte den. Om spaneren som gikk fra å avverge fylleslagsmål på slutten av 80-tallet, som 20 år senere bidro til å oppklare NOKAS-ranet i et mørkere, farligere Norge.

Spaneren Johnny Brenna ser ikke på kriminelle som fiender, men som motstanderen i det samme spillet. Petter R. Hansen tilhører det andre laget, og han ser på kriminalitet slik en fotballtrener ser på en kamp. Man skal spille så fair som mulig, men det viktigste er å vinne, ved å tilpasse sin spillestil etter motstanderens stil, og ved å finne hull og svakheter i den.

En felles fortelling
Både spaneren og raneren startet sin karriere i 1986. Frem til Munch- og Nokas-ranet i 2004 krysset deres veier hverandre ofte. Deres historie er også historien om kriminalitetens og politiets utvikling de siste 20 årene, fra et uskyldig Norge til brutale ran og organisert kriminalitet. For både kjeltringen Petter og spaneren Johnny er klare på et punkt: Spillereglene har forandret seg de siste årene. Spillet er blitt mørkere. Grovere. Farligere ...

Prosjekt "Ekte mann"
Da Brenna begynte som politimann, stoppet han fylleslagsmål og arresterte narkomane. 20 år senere er han med på å oppklare Munchranet og Nokasranet. Hva måtte Brenna ofre for å bli det David Toska kalte Superspaneren? Under arbeidet med boka tok et nytt prosjekt form for forfatteren, å finne ut hva det vil si å være mann.
Hvorfor ble Petter, sønn av staute arbeiderpartifolk, kriminell? Hvordan kan han være både tyv, ektemann og familiefar? Hvorfor viet Johnny livet til å jage kriminelle? Og hvorfor ser de begge ned på det de kaller "A4-menneskene", oss vanlige? Resultatet er en fornøyelig, spennende og tankevekkende dokumentar, som går utenpå det meste som er skrevet av krimlitteratur og litteratur om krim.

Til toppen

Andre utgaver

Politi og røver
Bokmål Heftet 2010
Politi og røver
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010