Prinsesse Vilikke ; Byen vår ; Folk og røvere i Kardemomme by ; Karius og Baktus (Innbundet)

Serie: Drama for barn - teatrets sjel 6

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 251
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788279903628
Alder: 6 - 9
Omtale Prinsesse Vilikke ; Byen vår ; Folk og røvere i Kardemomme by ; Karius og Baktus
Folk og røvere i Kardemomme by ble Egners gjennombrudd som scenedramatiker. Historiene om den lille harmoniske byen der det er lovpålagt å være snille mot hverandre, ble først presentert som radiofortellinger i Barnetimen for de minste i 1953. Den første bokversjonen kom i 1955.
Skuespillet hadde urpremiere 2. juledag 1956 på Nationaltheatret i Oslo, Den Nationale Scene i Bergen og på Trøndelag Teater i Trondheim. I løpet av få år ble Egners drama spredt til over 20 teatre i Norden. Det ble også vist i Tyskland, Østerrike, Sveits, Sovjetunionen, Polen, Tsjekkoslo.va.kia, Roma.nia, Jugoslavia, Ungarn, Spania, Japan og Israel.
Hørespillet om tanntrollene Karius og Baktus ble sendt i Lørdagsbarnetimen i 1946 og omformet til animasjonsfilm i 1955. Dramateksten nådde scenen først i 1988, da den ble vist som dukketeater på Riksteatret.
I sitt leseverk for folkeskolen publiserte Egner enkle skuespill som barn kunne spille selv. «Prinsesse Vilikke» er hentet derfra.
Thorbjørn Egners dramatikk utgis i to bind. Bind 1 inneholder Folk og røvere i Kardemomme by., Prinsesse Vilikke, Byen vår og Karius og Baktus.

Til toppen

Flere bøker av Anne Helgesen og Thorbjørn Egner:

Bøker i serien