Prosessen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202275525
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Prosessen

I desember 2006 ble LO-leder Gerd-Liv Valla for andre gang kåret til Norges mektigste person av VG. En måned senere sto Ingunn Yssens oppsigelsesbrev på trykk i samme avis, og en av de mest omtalte personal- og mediesaker Norge har opplevd i nyere tid var igang.

I denne boken forteller Gerd-Liv Valla for første gang om sin opplevelse av den dramatiske tiden fra 10. januar til 10. mars 2007 - de to månedene da Yssen-saken ga stadige førstesideoppslag, Valla mottok en alvorlig drapstrussel og levde under konstant politibeskyttelse, og Fougner-utvalget ble nedsatt og avla sin rapport.

Hun gir et enestående innblikk i hendelsene fra maktens korridorer, og forteller sin versjon av de bakenforliggende årsakene til at hun endte med å trekke seg som leder for LO. Hun forteller også om noen av utfordringene i tiden etter avgangen.

Dette er en bok om makt og avmakt; om vennskap og svik - og om et politisk og personlig drama uten sidestykke.

Prosessen er laget i samarbeid med Stian Bromark.

Til toppen

Andre utgaver

Prosessen
Bokmål Heftet 2008
Prosessen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008

Flere bøker av Gerd-Liv Valla:

Anmeldelser Prosessen

"Valla er blitt bokårets sensasjon ..."
Hans Fredrik Dahl, Dagbladet

"... en medrivende bok, fra første til siste side."
Skjalg Fjellheim, Nordlys

"... fullt av sats og punsj, angrep, spidd, spydigheter, men også sårhet, sorg, undring, angst, bunnløs fortvilelse, smerte."
Guri Hjeltnes, VG

"... en politisk thriller i dagbokform."
Trond Gram, Nettavisen

"... en av de spenstigste bøker i vår politiske memoarlitteratur. [...] en av de sterkeste samtidsskildringer som er sluppet løs på et norskt publikum."
Harald Stanghelle, Aftenposten


"... Gerd-Liv Vallas bok gir en enestående innsikt i knallharde politiske prosesser [...] et sterkt personlig vitnesbyrd [...] nesten en krimforfatter verdig."
Arne Strand, Dagsavisen 

"Boken er direkte og redelig, uten parfyme. [...] Det er godt å lese Vallas testamente, fordi det er godt å høre en myndig politisk stemme midt i den offentlige pludringen."
Trond Berg Eriksen, Morgenbladet 

"Vi setter pris på at tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla har skrevet bok om den bitre striden som førte til hennes avgang. Hva som skjedde i samtalene dem imellom [Stoltenberg og Valla] gir en sjelden innsikt i politisk maktutøvelse. Det er i sannhet ingen søndagsskole i arbeiderbevegelsen. [...] Vi kan lese og lære."
Hans Kristian Amundsen, Nordlys

"... ei storhending, både som historiekjelde og som menneskeleg dokument."
Ingjald Ørbeck Sørheim, Dag og Tid

"Rystende og gripende lesning ..."
Espen Søbye, Dagbladet

Til toppen