Purpurfargen (Innbundet)

Forfatter:

John Grande (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 315
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The color purple
Oversatt av: Grande, John
ISBN/EAN: 9788205546233
Kategori: Romaner
Omtale Purpurfargen
Den uforglemmelige sørstatsklassikeren - endelig i ny utgave!

Celie vokser opp under fattige kår på landsbygda i Georgia på begynnelsen av 1900-tallet. Etter en vanskelig barndom blir hun giftet bort i en alder av bare 14 år. Ektemannen nekter å ha Celies søster Nettie boende, og Celie må sende henne fra seg. Fra da av går dagene med til å lure på hvor søsteren er blitt av, og til å skrive brev - til Gud, og til Nettie.
I brevene kommer vi tett på Celie og hverdagen hennes med en brutal mann og ustyrlige stebarn, i et samfunn og en tid der en svart kvinne var lite verdt. Og likevel er det nettopp kvinnefellesskapet som blir redningen for henne. Gjennom latter og gråt, hardt arbeid, samhold og klokskap finner kvinnene retning i livet. Og hele tiden skriver Celie til søsteren, som hun nekter å gi slipp på.
Purpurfargen er en uforglemmelig fortelling om søsterskap og kampen for egenverd. En historie om å fortsette å tro på noe - Gud, kjærligheten, vennskapet, en selv - også når alt er som mørkest. Boken er solgt i over fem millioner eksemplarer verden over, og førti år etter utgivelsen er den fremdeles like slående relevant.

Til toppen

Andre utgaver

The color purple
Engelsk Heftet 2017
Purpurfargen
Bokmål Ebok 2021