Rigels øyne av Roy Jacobsen (Lydbok MP3-CD)

Rigels øyne (Lydbok MP3-CD)

Serie: Barrøy-serien 3

Forfatter:

De usynlige, fortellingen om Ingrid Barrøy, som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Rigels øyne er tredje bok i serien. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Johnson, Nils
Spilletid: 5:57
Filstørrelse: 344.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Barrøy-serien
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202564643
Omtale Rigels øyne

Roy Jacobsen er som første nordmann shortlistet til den gjeve Man Booker International Prize for romanen De usynlige.

Fortellingen om Ingrid Barrøy, som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Nå kommer tredje bok i serien, Rigels øyne. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Ingrids datter er blitt to år, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. I støvler og kjole, med sekk på ryggen, reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Underveis kommer hun bort i en rekke uforglemmelige menneskeskjebner.

Finner hun den hun søker? Hvilket Norge åpenbarer seg for henne i 1946? Rigels øyne er en sterk roman om et folk etter en krig, fortalt fra perspektivet til en uvanlig kvinne. For krigen gjør noe med menneskene. Men det gjør også freden. Den gjør noe med hukommelsen. Ingrid får snudd opp ned på sitt verdensbilde.

Til toppen

Andre utgaver

Rigels øyne
Bokmål Innbundet 2017
Rigels øyne
Bokmål Ebok 2017
Rigels øyne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Roy Jacobsen:

Anmeldelser Rigels øyne

Vidunderlig og vemodig vakkert (15.09.2017)

skildringen av Ingrids søk etter kjæresten er usentimental, brutal og likevel vakker [...]

Når vi leser Rigels øyne (og de andre to bøkene) så hører vi det nordnorske språket. Og altså ikke bare i dialogen. Miljøtegningene gjør at du hensettes til landsdelen også når virkeligheten beskrives på korrekt bokmål. Det står det en mester bak. 
[...] Roy Jacobsen har gjort det igjen. Det er vemodig, det er vakkert, det er morsomt og det er eiegodt. Om dette er punktum i fortellingen om Ingrid Barrøy, så er det et verdig punktum.
Atle Nielsen, Bok365 (Terningkast 6)
 

Usedvanlig vakker vandring (15.09.2017)

Den tredje boken i Roy Jacobsens romaner om Ingrid Barrøy er en vakker, poetisk og tidvis brutal historie. [... ] Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten. [... ] Les den selv, denne usedvanlige vakre vandringen fra hav til skog og innland og tilbake, blant mennesker med ytre og indre arr, i en fredens krig.
Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 6)

 

en fred full av løgner og fortielse (15.09.2017)

[...] når jeg lukker boka, tenker jeg som jeg alltid gjør med Jacobsen: Jøss, så god han er.
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

Til sammen er de tre bøkene et monument over kystfolk i Nord-Norge i slit og krig. [...] et fascinerende og interessant bilde av Norge sommeren etter fredsvåren. 
[...] Jacobsens bøker etter Seierherrene (1991) er lite preget av unødig prat, ei heller denne. De korthugde replikkene er en pryd for Rigels øyne. [...] en historie og et blikk på nær etterkrigstid vel verdt en roman.
Terje Eidsvåg, Adresseavisen

 

Stramt og skarpt

en intens og skarp fortelling om det norske fredsåret 1946, sett gjennom øynene til en ung kvinne på reise for å finne sin russiske kjæreste. [...]
Med åpningsromanen "De usynlige" og høstens roman "Rigels øyne" er fortellingen om Barrøy nå blitt en trilogi, en bevegende norsk beretning om utfordrende livsvilkår og mye livsmot. 
[...] en svært stram og velkomponert roman"
Turid Larsen, Dagsavisen
 

Klarer å si noe nytt om krig (15.09.2017)

I en bokflora med mange observasjoner og få åpenbaringer tilbyr Roy Jacobsen noe annet, noe som føles viktig og nytt.
Bjørn Gabrielsen, Dagens næringsliv


Ingrids forunderlige reise 15.09.2017

Jacobsens bilder av et samfunn i rask utvikling er like skarpe og fintegnede som hans glimt av natur, skog, fuglesang og fraværet av hav - i det som også blir en Ingrids Barrøys forunderlige reise. [...] denne boken er et høydepunkt
Leif Ekle, Nrk.no

Til toppen

Bøker i serien