Rosenrød og liljehvit - Filmpocket (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 832
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The crimson petal and the white
Oversatt av: Omland, Stian
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202362942
Kategori: Romaner
Omtale Rosenrød og liljehvit - Filmpocket

Sugar er en forførende ung prostituert i bordellet til eiendommelige Mrs. Castaway. Hun drømmer om et bedre liv, og da hun møter William Rackham, den motstrebende arvingen til Rackham Perfumeries, griper hun sjansen han byr henne. Gjenom ham begynner Sugar å bevege seg oppover i det klassedelte samfunnet London på 1870-tallet. Vi møter en gruppe elskelige, irriterende, triste, livsbejagende og i aller høyeste grad vidunderlig levende mennesker.

Rosenrød og liljehvit er en fargerik og duftende skildring av det viktorianske London.
Nærgående og direkte skildres de fattiges armod, de rikes arroganse, seksuell fornedring og erotisk nytelse. Denne mangslungne og storslagne romanen fikk hele den engelskspråklige verden til samstemmig å juble da den kom ut høsten 2002.

ROMANSUKSESSEN – NÅ OGSÅ SOM STORSLÅTT BBC-DRAMA

”Er du i beit for sommerlektyre som attpåtil varer en stund, da er Rosenrød og liljehvit et perfekt valg.”
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Vilt underholdende.»
New York Times

«Fantastisk fornøyelig».
Independent

«[…] en forteller i mesterklasse.»
Literary Review

«Mesterlig moderne roman fra viktoriatida.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«En bragd som vil få deg til å spørre deg om dette omfangsrike verket muligens er litt i korteste laget.»
Daily Mail

«Ufattelig fornøyelig.»
The Times

«Romanen som har gitt meg mest glede i år.»
Independent on Sunday

«Helt fra åpningssidene blir det tydelig at Faber skriver noe av den mest lysende vakre skjønnlitteraturen som noen ung, nålevende forfatter kan måle seg mot.»
Scotland on Sunday

«Dette er en roman å nyte og fortape seg i.»
Mail on Sunday

«Faber er en forfatter som spiller på mange følelsesmessige registre. Enten han kaster et ustyrtelig morsomt lys over skikk og bruk i attenhundretallets bordeller, eller motivasjonen til velgjørere som forsøker å frelse falne kvinner, lykkes han alltid i å fortelle med vidd, intelligens, og sjarm.»
Sunday Telegraph

«Det finnes ingen annen fortelling som denne: et nærgående, usentimentalt, rått portrett av en kvinne som lever av å selge sex, men som likevel har mer intelligens og vidd enn alle sine kunder til sammen … Stilen er også eksepsjonell – klarsynt, medrivende, og intim.»
Herald

«Fantastisk fornøyelig … en intenst fantasifull tidsreiseskildring.»
Independent

«Romanen Dickens kanskje kunne ha skrevet, om han hadde vært helt fri til å ytre seg… Faber skriver så svimlende godt at han klarer å overbevise deg om at noen ganger er de gamle fortellingene virkelig de beste.»
Guardian

«Romanen er imponerende i all sin ustoppelige energi … Med sitt enorme persongalleri og et plott som syder av vold, sex, sammentreff og melodramatiske overraskelser, framstår Faber som en forteller i mesterklasse.»
Literary Review

«En forbløffende, sveipende fortelling som fanger det viktorianske samfunnet i hele sitt fargerike mangfold, skreller av lag av borgerlig overflatedyd, og graver seg ned til en verden som bugner av liv. Den er en fest for de fem sansene, og er tross sin betydelige vekt, umulig å legge fra seg.»
Val McDermid

«Ha luktesaltet lett tilgjengelig, jenter.»
Elle

«Et stort, sexy bravurnummer av en roman … Vilt underholdende.»
New York Times

«Årets mest underholdende roman.»
Boston Globe

«Uimotståelig leseverdig.»
Ruth Rendell

«Faber er en mester. En pageturner i sin mest spennende, gåsehudsgivende form, forfatteren skaper et fullstendig troverdig univers.»
Dazed and Confused

«Mange store romaner er blitt lagt til viktoriansk tid, blant andre A.S. Byatts Besettelse og John Fowles Den franske løytnantens kvinne. Ikke til forringelse for disse bøkene, men ingen av dem tåler sammenlikning med Fabers moralske fabel. Den er virkelig så unik.»
Sunday Herald

Til toppen

Bøker i serien