Så blomstret rogna av Adelheid Seyfarth (Ebok)
Ebok

Så blomstret rogna (Ebok)

roman

Serie: Svullrya-kvartetten 4

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 4.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Svullrya-kvartetten
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788203266799
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Så blomstret rogna
«Hedmarksroman som det glitrer av.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (Terningkast 5)

Vi skal tilbake til Finnskogen. Robert Langberget fra Svullrya har fått diagnosen kreft. Dessuten står det lokale flyktningmottaket i brann. Hvem kan ha startet den? En gang i tiden sto jo finnskogingen i fremste rekke når flyktninger måtte transporteres over grensen til Sverige. Hva har skjedd med skogingen i mellomtiden? For det er klart: I nasjonens øyne er jo alle i bygda selvfølgelig rasister.

Med Så blomstret rogna fortsetter Adelheid Seyfarth sin skildring av en hverdag preget av forskjellene mellom by og land, mellom bygda og sentralmakten som bestemmer over dem. Hun besitter en helt egenartet evne til å skildre sosial arv og miljø og viser frem den norske arbeiderklassen på en original, humoristisk, poetisk og tankevekkende måte.

«I løpet av en tiårsperiode har Adelheid Seyfarth med «Så blomstret rogna» nå fullført et digert romanverk på fire bind på til sammen 1400 sider om en familie på Finnskogen, mindremannskjensle, sjalusi og mistenksomhet i et miljø innsauset i klassehat og fremmedfrykt, og der intense, basale følelser blir holdt sydende i en taushetens trykkoker.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Til toppen

Flere bøker av Adelheid Seyfarth:

Bøker i serien