Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor av Levi Henriksen (Ebok)
Ebok

Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor (Ebok)

noveller

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.52 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205525641
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor
Snur man ryggen til familien, er man ikke mye til mann. Stilhopperen Frithjof Bassen Prydz og rock 'n' roll-villmannen Jerry Lee The Killer Lewis. Kan de ha noe til felles?Sjømannen Mikael Halvorsen har lagt igjen en kroppsdel i alle verdensdeler bortsett fra Oseania. Nå trenger han hjelp av sønnen for å gi bort hjertet sitt.Det første kommunisten Elias Kamphaug gjorde da de fikk trafikklys i Kongsvinger, var å kjøre på rødt. Det har han fortsatt med, og nå er hans eneste sønn voksen og sliter med å være like rettskaffen som faren.Magnus Kristiansen er sint på Gud og deltar i sitt første sykkelløp for å hedre minnet om sin datter. Men ønsker han i det hele tatt å komme i mål?I novellesamlingen Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor handler det om familie, og kanskje først og fremst om menn. Menn som skal bli fedre, menn som er fedre og menn som har vært fedre.  Anmelderne mener: «Få kan som Levi Henriksen med enkle virkemidler sette stemningen, få oss til å heie på outsideren og kjenne takknemlighet over det hverdagslige. [...] det som kanskje mest beveger leseren, er at tekstene fremstår så ærlige, ujålete og oppriktige.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad «Levi på hans mest typiske - og beste [...] i toppsjiktet av norske novellister.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad «Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor er den sjuande novellesamlinga frå Levi Henriksen. Det blir neppe den siste, og det skal vi vere glade for.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid «Levi Henriksen er god på anslag, til å drive oss lesere inn i fortellingens innhegning, for så å snappe oss med lassoen. Fanget og overrasket (...) Det ble sprutgråt på denne leseren, og en kort kommentar i margen: "Din jævel, Levi". For de bokstavtro skal dette leses som takk.»
Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen «... en mesterlig novellist [...] Novellen "I min mors hus" er noe av det vakreste jeg noen gang har lest.»
Bård Hauge, Dagen «Levi Henriksen forsvarer sin rolle som forfatternes julekonge.»
Elin Kittelsen, Klassekampen «... han gjør det så enkelt og liketil, så dypt og ektefølt.
Øyvind Risvik, VisitDrammen.no «... anbefalast på det varmaste.»
bokbloggberit.blogspot.com

Til toppen