Så lenge leken er god (Heftet)

Serie: Frostrose 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Frostrose
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202613013
Kategori: Romanserier
Omtale Så lenge leken er god

Adeline og barna leker gjemsel i Foyngården. Snart er Vidar med, og da Adeline skal gjemme seg, ender hun opp helt inntil ham.

Det lød dempede rop og latter fra den andre enden av gårdsplassen. Lyden var langt unna, og det føltes som om hun og Vidar var helt alene.
– Jeg er glad for at du kom tilbake til gården, Elias, sa Vidar lavt. – Du gjør alle glade rundt deg.
Han løftet hånden, strøk luggen hennes varsomt bort fra ansiktet. Blikket hans hvilte på leppene hennes, og så lente han seg nærmere.

Til toppen

Andre utgaver

Så lenge leken er god
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Elisabeth Hammer:

Utdrag

I den første forretningen ble det solgt hatter og sjal. Hun gikk videre og kikket inn det neste vinduet. Innenfor så hun hyllemeter på hyllemeter med stoffer og bånd. Et par kjoler var utstilt midt i forretningen, og det var mange kunder der inne. Fornemme kvinner, kledd i vakre og dyre plagg. Tenk å kunne kle seg i noe slikt!
Adeline drømte seg bort et øyeblikk og så lengselsfullt på en ung kvinne som gikk forbi i en gullfarget kjole pyntet med sølvbånd.
– Ha deg vekk, din kikker!
Noen slo skyggelua av hodet hennes. Adeline bøyde seg for å plukke den opp. Da hun reiste seg, møtte hun en eldre manns forargede blikk.
– Forbasket pakk! Du skulle skamme deg som står her og glor på damene på den måten! fnøs han. – Din uridderlige grabukk!
Adeline rygget uten å slippe ham med blikket. Den første forskrekkelsen var i ferd med å gi seg, og hun ble heller lattermild. Uridderlige grabukk? Han skulle bare ha visst!
Hun fortsatte oppover gaten og oppdaget en person hun kjente igjen. Det var herr Disen, den pene mannen hun hadde sett komme ut av herr Hvamsens kontor på tollboden. Nå kom han ut av en forretning sammen med en ung kvinne og hadde ikke øyne for andre enn henne. De snakket lett og utvunget sammen og smilte fortrolig mot hverandre. Var det hans hustru?
Adeline kikket opp på veggen over døren der de kom ut. «Manufakturforhandler Karlsen» sto det på skiltet. Adeline gikk nærmere og kikket inn. Det så ut til å være riktig sted. Også her var det stoffer fra gulv til tak i hyller på veggene, men i mørkere farger enn i kvinneforretningen, og alle kundene var menn. Det hang en jakke og bukse på en henger fra den ene hyllen, og hun så en mann gå rundt i forretningen og snakke med kundene med noe som så ut som et målebånd rundt nakken. En skredder, gjettet hun.
Håndflaten var klam da hun åpnet døren og gikk inn. Det klang i bjellen, og hun stanset rett innenfor døren. Lukten var velkjent. Hun husket den fra anstalten når de arbeidet med stoffer.
– Ja, gutt?
Mannen hun trodde var en skredder, kom gående mot henne. Han hadde en svart vest utenpå en lys skjorte. Håret var kort i nakken, sparsomt på toppen, og lengden på sidene var gredd over issen. På nesetippen hadde han et par runde briller, og han skottet på henne over kanten av disse. Det var ingen vennlighet å spore, verken i stemmen eller ansiktet hans.
– Kommer du med bud? foreslo mannen.
– Eh, nei, sa Adeline og rensket stemmen. – Jeg trenger en ny bukse, skjorte og jakke. Kan De hjelpe meg?
Mannen bråstanset, og øyenbrynene skjøt i været.
– Kommer du hit for å handle klær? spurte han vantro, før han snøftet frem en liten latter og målte henne med blikket.
– Ja, jeg hadde tenkt det, fikk hun frem og klappet seg på bukselommen der pengepungen lå. – Jeg har penger, og …
– Så du har penger? avbrøt han smørblidt. – Ja, da stiller det seg selvsagt helt annerledes.
Han himlet med øynene. De hadde fått tilhørere nå. Et par menn som så ut til å være kunder, betraktet henne med latter i blikket.
– Jeg er i arbeid og kan betale, fortsatte Adeline, men stemmen var mer som en hvisken nå. Det begynte å gå opp for henne at hun neppe hadde råd til noe som helst i denne forretningen. Hvordan kunne hun ha vært så dum å gå inn her?

Til toppen

Bøker i serien