Sagakofter (Innbundet)

inspirert av romanserier

Forfatter:

Tone Loeng (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 288
Illustratør: Loeng, Tone
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292577936
Kategori: Håndarbeid
Omtale Sagakofter
BLIR DETTE ÅRETS STRIKKEBOK?

Sagakofter inneholder 38 spennende og fargerike kofter inspirert av 33 norske romanserier. Alle seriene blir presentert med bilder og stoff om hver forfatter.

Dette har blitt en reise i romanserienes verden, fra Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo og Livets Døtre av May Grethe Lerum, til nåtidens populære serier som Nattmannens datter og Eikegården. Alle har fått sine egne kofter, som blant annet:
Alrunen, Sagaen om Isfolket
Sølvdal, Krøniken om Ylva Alm
Bergaheim, Livets Døtre
Liljekonvall, Nattmannens datter
Soleie, Hanseatene
Sankthans, Fire Søsken
Moltesovl, Trollkvinne
Fredstid, Mørketid

Her lærer du også den gamle teknikken med å strikke kofter ovenfra og ned, der du slipper en stor monteringsjobb. Men alle oppskriftene kan også strikkes nedenfra og opp, her velger du selv den teknikken som du liker best. I tillegg
lærer du gamle vrangbordteknikker og kniplingsmønstre.

Tone Loeng er over gjennomsnittet interessert i kofter og koftehistorikk. Hun startet Koftegruppa på Facebook i 2013, som nå har over 74 000 medlemmer. Hun elsker å gå på jakt etter gamle koftemønstre, og er spesielt opptatt av snitt og mønstre fra før 80-tallet. I tillegg er hun storleser av romanserier, og nå har hun kombinert det hun kan om begge deler og laget nye design. Tone har tidligere utgitt boken Koftefest sammen med Vanja Blix Langsrud.

Til toppen

Flere bøker av Tone Loeng: