Sankta Psyko (Innbundet)

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 414
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sankta Psyko
Oversatt av: Bolstad, Kari
ISBN/EAN: 9788205421943
Kategori: Krim og spenning
Omtale Sankta Psyko
Johan Theorins Ölands-romaner har satt dype avtrykk i skandinavisk spenningslitteratur. Med denne boken skifter han arena ? og tar oss med til en mellomstor by et sted på den svenske vestkysten.

Dit kommer Jan Hauger for å søke jobb som førskolelærer. Men Glenna er ikke som andre barnehager. Den ligger vegg i vegg med Sankta Patricia ? med kallenavnet Sankta Psyko ? et sikkerhetsgradert sykehus der mentalt forstyrrede voldsforbrytere mottar behandling. Glenna er Sankta Patricias egen barnehage, der pasientenes barn får treffe sine foreldre under nøye overvåkning. En av Jans oppgaver blir å eskortere barna gjennom de underjordiske gangene som forbinder barnehagen med klinikkens besøksrom.
Jan er en dyktig pedagog, men han bærer også på hemmeligheter. Han har ikke avslørt for noen hva som egentlig skjedde ni år tidligere da lille William forsvant fra barnehagen Jan jobbet ved. Han har heller ikke fortalt noen hvorfor han er så oppsatt på å få jobb nettopp ved Sankta Patricia, at det har å gjøre med at Alice Rami, den egosentriske sangerinnen som han har vært besatt av siden tenårene, er pasient ved sykehuset. Er noen av barnehagebarna hennes? Jan får ikke spørre, men fristelsen til å finne en vei inn i den lukkede avdelingen for å møte Alice igjen, vokser.
En natt da barna sover dypt, henter Jan nøkkelen til kjellerdøren, låser opp og begynner å gå ned trappen som leder til Sankta Patricia.
Med Sankta Psyko har Johan Theorin levert en psykologisk thriller i internasjonal toppklasse.

Til toppen

… en svært velskrevet bok på alle måter
Sandefjords blad

Andre utgaver

Sankta Psyko
Bokmål Ebok 2012
Sankta Psyko
Bokmål Heftet 2012
Sankta Psyko
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012

Flere bøker av Johan Theorin:

Anmeldelser Sankta Psyko

«… en svært velskrevet bok på alle måter.»
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

«På øverste hylle»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Sankta Psyko er blitt nok en fabelaktig krim, på høyde med den beste fra Ölands-kvartetten, Nattefokk. Velkomponert, klok og grusomt spennende.»
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv
(Anmeldelsen er basert på den svenske utgaven.)

«Sankta Psyko – en pageturner i ordets rette forstand.»
Östran

«Har du ennå ikke byttet til sparepærer, så er det på tide. Ikke bare for miljøets skyld. Sankta Psyko får deg til å ville sove med lyset på.»
Annelie Henrysson, Karlshamns Allehanda

«En psykologisk fortelling der spenningen vokser for hver side, skikkelig gjennomarbeidet, og menneskenes ondskap kryper langs ryggraden. Johan Theorin er virkelig en av våre beste spenningsforfattere. Til og med uten Öland.»
Johanna Bisterska, VLT

«Theorin vet at det ikke finnes enkle løsninger, og at det ikke går an å stenge inne alt som er ubehagelig. Et faktum som holdt meg våken under leselampen en hel natt.»
Karin Widegård, Göteborgs-Posten

«Med Sankta Psyko viser Johan Theorin enda en gang at han er en av våre absolutt beste, mest originale og mest velformulerte spenningsforfattere, og at han også har ambisjoner om å gi skrekkongen John Ajvide Lindqvist en real kamp.»
Gunilla Wedding, Skånskan

Til toppen