Silkeormen (Innbundet)

Serie: Cormoran Strike 2

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Silkworm
Oversatt av: Grinde, Heidi
Serie: Cormoran Strike
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202454357
Kategori: Krim og spenning
Omtale Silkeormen

Da forfatteren Owen Quine forsvinner, kontakter hans kone privatdetektiv Cormoran Strike. Først tror hun bare at han stukket av for seg selv noen dager, det er ikke første gang det skjer. Hun ønsker at Strike skal finne ham og få ham hjem. Men da Strike undersøker saken, blir det klart at det ligger mer bak Quines forsvinning enn kona har trodd. Romanforfatteren har nettopp fullført et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner. Hvis boken hadde blitt utgitt kunne liv blitt ødelagt – så det finnes mange mennesker som kan ha ønsket å kneble forfatteren.

Da Quine blir funnet brutalt myrdet under bisarre omstendigheter, blir det et kappløp mot tiden for å forstå motivasjonen til en hensynsløs drapsmann, en morder ulik noen Strike har møtt tidligere ...

Silkeormen er den andre boken i den kritikerroste serien med Cormoran Strike og hans målbevisste unge assistent, Robin Ellacott.

Til toppen

...en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Andre utgaver

Silkeormen
Bokmål Ebok 2015
Silkeormen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Silkeormen
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Robert Galbraith:

Anmeldelser Silkeormen

«(...)du verden så morsomt det er å lese Rowlings drepende (!) og satiriske harselas med litterært snobberi. (...) Med litterær eleganse og på høye hæler går Galbraith-eh-Rowling i fotsporene til Agatha Christie, Dorothy L. Sayers, Ruth Rendell, Minette Walters og P.D. James.»
Tom Egeland, VG

«Galbraith ruller mysteriet ut på en velregissert og stødig måte. Hun tar seg god tid både når det gjelder de fantasifulle karakterbeskrivelsene og den fargerike London-koloritten. Det er noe blomstrende og ornamentalt, noe Harry Potter-aktig over språket, og det gjør Silkeormen til en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Rett og slett forbannet god lesning ... Det er en bok man sluker.»
Telegraph

«Godt utpønsket og umulig å legge fra seg ... Klarer nesten ikke vente på den neste.»
Daily Express

«Hvis Galbraith hadde det like morsomt med å skrive boken som jeg hadde med å lese den, må han ha hatt det eksplosivt.»
LA Times

«Kom med den neste boken, vær så snill ... Galbraith skriver med vidd og hengivenhet for detektivtradisjonen ... vi dras gjennom en mangslungen historie så velkonstruert at du ikke merker at timene flyr av gårde.»
Seattle Times 

Til toppen

Bøker i serien