Siste dans (Heftet)

Serie: Livet i Bergfoss 19

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Livet i Bergfoss
Serienummer: 19
ISBN/EAN: 9788202400934
Kategori: Romanserier
Omtale Siste dans
Vilde har truffet sin likemann – også han en ung og rik arving til en hotellkjede. Fremfor alt er Ralph sjarmerende, galant og kjekk. Men det er vanskelig å glemme en annen ung mann med blått blikk under den lyse luggen.
På asylmottaket sitter Liana, omgitt av Salman og norske venner, med en avlang konvolutt i hånden. Den er så lett, men likevel så tung.

Hun så ned på konvolutten, hånden hennes skalv da hun snudde den. Så festet grepet seg, og med en brå bevegelse rev hun den opp og dro ut et tettskrevet ark som hun straks ga videre til Beate.
– Les det for meg, ba hun.

UTDRAG FRA BOKEN:
Vilde våknet med armene hans rundt seg. Hun løsrev seg forsiktig for ikke å vekke ham. Dvelte et øyeblikk ved den sovende mannen. Ralph Frommelt var unektelig pen, og når han lå slik med øynene lukket, virket han yngre enn sine tjuetre år, mer gutteaktig. Hun satte seg opp i sengen, skjulte den nakne kroppen med dynen. At hun skulle tilbringe natten sammen med ham, var ikke planlagt. Det hadde bare blitt slik.
Etter en bedre middag i går kveld ble de enige om at de trivdes aldeles utmerket i hverandres selskap. Han hadde fortalt en del om seg selv, og hun ga ham en kortversjon av sitt liv. De forlot restauranten i svært godt humør og gikk videre til nærmeste nattklubb. Det ble ganske mange drinker, og Vilde husket ikke lenger om det var hun eller han som foreslo at natten ikke var over før de hadde blitt enda mer fortrolige. Hun trakk dynen tettere rundt seg, kjente at gårsdagens alkoholinntak var i ferd med å utvikle seg til en bankende hodepine.
Til pass for deg, tenkte hun, frigjorde seg resolutt fra dynen og skyndte seg i dusjen for å komme hodepinen i forkjøpet. Mens hun dusjet, tenkte hun på at hun hadde gått til sengs med en hun knapt kjente. En forretningsforbindelse. Eller en pen, hyggelig fyr som hun likte å være sammen med. Vilde skrudde av vannet. Hodepinen hadde avtatt betraktelig, etter et par kopper kaffe ville sannsynligvis tankene også klarne.
Enda godt at det var hun som hadde tatt ham med seg hjem, og ikke omvendt. Det var en vesentlig forskjell, mente hun. Tross alt befant hun seg i sitt eget hus. Vilde tørket seg og svøpte seg inn i en badekåpe før hun gredde gjennom det korte håret og pusset tennene. Vel, avgjorde hun. Gjort er gjort. Du får heller betrakte det som en utfordring. Hva som var så dristig ved å ha ligget med Ralph Frommelt, ble hun ikke riktig enig med seg selv om.
Da hun kom tilbake til soverommet, smilte han dovent til henne og strakte seg.
– Jeg ser at du har det travelt med å begynne dagen, kommenterte han.
– Det er lørdag, solskinn og klokken er snart ti, påpekte hun.
Ralph ristet på hodet over tempoet hennes.
– Kom og sett deg her en liten stund før du stresser videre, ba han.
Vilde satte seg på sengekanten. Ralph bøyde seg og kysset henne i nakken.
– Angrer du?
Spørsmålet kom overraskende på henne. Hun brukte ikke lang tid på å svare. Vilde snudde seg og smilte.
– Nei, sa hun. – Det gjør jeg ikke.
Han gransket henne som om han ville forsikre seg om at hun mente det. Det gikk opp for henne at han muligens også syntes situasjonen var noe spesiell. Hun følte at hun måtte komme med en forklaring.
– Jeg har liksom ikke for vane å ta med meg fremmede menn hjem …
– Det hadde jeg heller ikke trodd. Ralph la en hånd på skulderen hennes og fikk henne til å legge seg tilbake i sengen. – Men jeg er svært glad for at du gjorde et unntak med meg … Han smilte fornøyd, la seg på siden og støttet hodet med den ene armen mens han betraktet henne. – Det er litt av en kåk du har, bor du virkelig her alene?
Vilde nikket.
– Farmor trives best i Kitzbühel.
Ralph bøyde seg og plantet små kyss på pannen hennes.
– En enslig keiserinne i et altfor stort palass …
Vilde lo lavt.
– Jeg har i grunnen aldri tenkt på det på den måten.
– En rik, liten pike …, fortsatte Ralph ertende.
– Etter som jeg har hørt, står det ikke så dårlig til med deg heller, svarte hun raskt.
– Det har du helt rett i. Ralph strakte seg igjen. – Finnes det forresten en mulighet for å få en kopp kaffe og en matbit i dette overdådige hjemmet ditt?
– Så absolutt. Vilde betraktet ham muntert. – Men da må du først komme deg ut av sengen og gjøre deg presentabel!
– Den nådige frøken holder hardnakket på etiketten, kommenterte han blidt tilbake.
– Den nådige frøken begynner å bli utålmodig, rettet Vilde og satte seg opp. – Nå vil jeg ha litt action her!
– I så fall … Ralph tok hånden hennes og kysset den, – kan du gjøre deg klar for å besøke Liechtenstein.
Vilde stirret spørrende på ham.
– Nå? I dag?
– Hvorfor ikke? kontret han. – Du sa det selv; det er lørdag, solskinn og klokken er snart ti. Vi har en ny dag med nye muligheter foran oss.
– Kom igjen, oppfordret hun. – Etter frokost drar vi og ser på ministaten din!

Til toppen

Andre utgaver

Siste dans
Bokmål Ebok 2013
Siste dans
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Bøker i serien