Skammens hus (Heftet)

Serie: Gullburet 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Gullburet
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202691776
Kategori: Romanserier
Omtale Skammens hus

Etter en dramatisk natt, der et barn blir født og to kvinner blir mor på hver sin måte , må Marika stå opp etter altfor få timers søvn og ta fatt på en ny, lang arbeidsdag. Og ingen må få vite hvordan alt egentlig er fatt.

I væreiergården gjøres det i stand til jul, og tjenerskapet får for første gang se noe så underlig som et juletre.

Og der sto det, grantreet, med all sin pynt og alle sine lys. Marika kunne ikke få øynene vekk fra det og ble klar over at hun sto med åpen munn. Fort lukket hun den og svelget.

Det var papirstrimler, kaker, halmfigurer, lys og små papirkurver. Og øverst i toppen en engel. Nå mintes hun alle timene med støping av de små lysene. Det var den verste støpejobben, og hun hadde vært så lei at hun mest av alt ville kaste dem veggimellom. Men nå som hun så hvor fint de lyste på treet, var det verdt alt slitet.

Til toppen

Andre utgaver

Skammens hus
Bokmål Ebok 2021
Skammens hus
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

Hun så til at fruen kom seg i seng, så gikk hun ned. Barnet var mett og sov nå mot skulderen til piken.

«Går det bra her?» spurte Marika.

«Alt e vel.»

«Godt. Om ikkje lenge kommer tjenestejenten hit, og utpå dagen e herr Bjerke telbake. Om du kan bli her, kan du også send en av jenten hjæm tel far din før å gje beskjed.»

«Det går bra.»

«Da går æ hjæm tel mæ sjøl og får litt søvn.» Hun kjente hvordan hun vaklet. Varmen i stuen gjorde henne enda sløvere.

Kajsa bare smilte, og Marika gikk motvillig. Det gjorde vondt å forlate dem på dette viset, men det var ingen annen råd. Morkaken grov hun fort ned i gjødselhaugen, og så kunne hun endelig ta på hjemveien.

Marika var midtveis mellom Søndre og hjemmet sitt da hun måtte stanse for å kaste opp. Påkjenningene hadde blitt for mye for henne. Men etterpå følte hun seg litt bedre. Kvalmen hun hadde kjent på, hadde sluppet taket. Nå var det bare hvile som manglet.

Hun kippet av seg skoene ute i den lille gangen, tok dem i hånden og satte dem foran ovnen. Så listet hun seg opp på loftet og la seg med alle klærne på. Da kom uroen.

Til toppen

Bøker i serien