Skammens merke (Heftet)

Serie: Julie 27

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Julie
Serienummer: 27
ISBN/EAN: 9788202651411
Kategori: Romanserier
Omtale Skammens merke

Julie forstår at Andrew savner Scalloway og livet der, og blir med ham for å besøke øya – men kan hun bosette seg der for godt?
Gleden over at Ragnar endelig har kommet hjem, overskygges av at det er noe som plager ham. Når politiet kommer hjem til dem, får Mathilda enda mer å engste seg for.

– Hvem kan det være? Mathilda reiste seg og tittet ut av vinduet, og skvatt da hun fikk se en politibil stå parkert utenfor med lysene på. Hun snudde seg brått mot Ragnar: – Det er politiet, sa hun og kjente redselen som en klo i magen. – Jeg håper ikke det har hendt Rolf noe.

Til toppen

Andre utgaver

Skammens merke
Bokmål Ebok 2020
Skammens merke
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Det blåste friskt da fergen nærmet seg Lerwick. Sjøsprøyten slo mot skipssiden og sendte små dråper av vann mot ansiktet til Julie, der hun sto ved rekka og betraktet landskapet. Solen sto høyt på den blå himmelen, og de hese skrikene fra måkene som kretset over hodene på dem, var øredøvende. Hun måtte innrømme at hun likte den barske naturen. Det nakne landskapet med bratte klippevegger som stupte i havet, fikk henne til å føle seg liten og ydmyk. Fergen snodde seg mellom grønnkledde øyer, og hun så lave hus og små, kortvokste hester som beitet på jordene sammen med sauene. Reisen var snart over, de nærmet seg Lerwick. Gjensynet med den lille byen kjentes vemodig. Nok en gang sto hun foran et veiskille. Hun måtte snart ta et valg som kanskje ville endre livet hennes for alltid. Var hun klar for det? Var hun klar for å flytte hit for godt, forlate venner og familie i Norge og skape seg et nytt liv her? Tanken tok nesten pusten fra henne der hun sto og beundret den lille byen omgitt av det blå havet. Det var syv år siden og sommer da hun dro hit for å lete etter Andrew. Hun erindret hvor spent hun hadde vært, men også hvor redd. Hun hadde sagt nei til et trygt liv sammen med Nikolai, og lagt ut på en reise hun ikke ante utfallet av, på leting etter sin tapte kjærlighet og mannen som var far til hennes eldste datter. Hun hadde valgt utryggheten fremfor tryggheten, men hun hadde funnet ham. Hun hadde aldri vært så lykkelig som da Andrew sa at han aldri hadde sluttet å elske henne. Hun klemte Andrews hånd og skottet opp på ham. Han hadde vært villig til å komme til Norge og bosette seg der, selv om han hadde savnet det enkle livet her, på disse værharde øyene. Han smilte til henne før han lot blikket hvile på byen igjen. De hadde tatt toget til Bergen, der de gikk om bord i båten som tok dem til Aberdeen i Skottland. Reisen hadde gått fint, og selv om det blåste og regnet, hadde hun unngått sjøsyken hun hadde fryktet. Andrew hadde vært som en forventningsfull liten guttunge, rastløs og utålmodig. Hun hadde nesten måttet le av iveren hans, men også hun gledet seg til å se øya igjen. Scalloway knyttet dem sammen på forunderlig vis. De hadde levd i to forskjellige verdener i så mange år, men skjebnen hadde ført dem sammen igjen. Julie visste ikke om hun trodde på det noen kalte skjebnen, når hun tenkte seg om. Snarere var det valgene hun hadde tatt som hadde ført henne tilbake til mannen hun hadde blitt så glad i da hun var ung, og som hun aldri hadde glemt. Nå var hun tilbake, og det var med en sitrende spenning i magen hun skuet inn i en ny og ukjent fremtid.

Til toppen

Bøker i serien