Skjebnevev (Heftet)

Serie: Morild 15

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent – få bøkene automatisk rett hjem i postkassen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Skjebnevev
Serie: Morild
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788202613754
Kategori: Romanserier
Omtale Skjebnevev

Engel er tilbake i byen etter det dramatiske forliset, og et nytt liv venter ham som direktør i Dolve & Søn. Men han lengter etter Frida, og han bestemmer seg for å oppsøke henne på Mydla. Først må han imidlertid ta et oppgjør med Adam.

I mellomtiden er Frida intetanende om at Engel lever og prøver å forsone seg med at han er borte for alltid. Det er på tide å legge planer for en fremtid uten ham, og Sindres frieri virker som en god løsning.

Regnet stakk som nåler mot ansiktet og blandet seg med tårene hun ikke klarte å holde tilbake da hun gikk nedover mot Bakkatunet. Alt var forandret, hun måtte innse det. Hun måtte finne en måte å komme seg gjennom dette på. Uten Engel.

Til toppen

Andre utgaver

Skjebnevev
Bokmål Ebok 2019
Skjebnevev
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Torill Karina Børnes:

Utdrag

Astrid ristet flirende på hodet og spurte Frida om hun ville være med og bake. 

«Nei takk, jeg ville snakke med Sindre. Hvor er han?»

«Han er utenfor et sted, sikkert ikke langt unna.» Astrid sendte henne et lurt blikk. «Stemmer det jeg har hørt? At Sindre har fridd til deg?»

Ingeborg stanset i bevegelsene og holdt øye med dem. 

«Ha…har du hørt det?» spurte Frida, forundret over at Sindre hadde fortalt søsteren om frieriet. 

«Tormod fortalte meg det. Sindre er jo, som vi vet, en lukket bok,» sa Astrid. «Jeg synes det er fint at dere to har funnet hverandre. Jeg vet jo at du alltid har likt broren min, det så jeg allerede da han rodde oss over til Klokkarvik. Øynene dine hang ved ham hele tiden, og det var ikke så lett å snakke med deg.»

Fridas kinn ble varme. Hun hadde ikke ant at det var så åpenlyst. En tanke fór gjennom henne: Hadde Sindre fortalt noe mer til Tormod? Frida kjente knuten i magen stramme seg. Visste Astrid at hun var med barn?

«Har du svart ’an?» spurte Ingeborg skarpt. «Har du sagt ja til å gifte deg med gutten min?»

«Nei, jeg har ikke gitt ham svar ennå,» svarte Frida.

«Er det Johanna som gjør at du ikke har takket ja?» spurte Ingeborg. «Eller tenker du fortsatt på det han gjorde mot faren din? Han hadde grunn til det, vet du.»

«Nei, slett ikke, jeg …» Frida sluttet å snakke da hun hørte en lyd fra døren, kjente kald trekk, og like etter en hånd på skulderen.

«Er du kommet for å hjelpe Astrid og mor med julebaksten?» spurte Sindre og smilte til henne. «Kanskje du er snillere enn de to, for de lar meg ikke smake på kakene.»

«Selvsagt skulle du ha fått smake,» svarte Frida mens hjertet satte i å dunke litt hardere.

«Hører dere? Frida er snillere mot meg enn hva dere to er.»

«Det gjenstår å se,» murret Ingeborg.

Sindre nappet til seg et lite stykke deig og unngikk behendig det lille klapset Astrid sendte etter hånden hans. «Husj, broder! Ta med deg Frida ut før du spiser for mye deig og får vondt i magen. Hun vil snakke med deg, sier hun.»

Sindres øyebryn skjøt opp. Et glimt av forventning vistes i de mørke øynene før han rakte Frida armen og førte henne med seg ut. 

«Vil du gi meg svaret ditt, Frida?» spurte han mens de sakte gikk mot sjøen.

Til toppen

Bøker i serien