Brenn huset ned av Frode Grytten (Ebok)
Ebok

Brenn huset ned (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.83 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788249513147
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Brenn huset ned
Joe sit på hotellrommet med jetlag og verkande hender. New York skal bli hans, men på tv-skjermen ser han sin eigen død annonsert. Mick har vakse opp hos bestemora med piss i oppgangen og gitaren som einaste vegen ut. Endelig er han blitt alt han drømte om. Paul er den vakraste guten i sin generasjon, men det er bare Pearl han vil ha, Pearl som fell i koma og blir kjørt til sjukehus i all hast. Topper er Kongen av Broadway, verdas beste trommis i to timar kvar kveld. Resten av døgnet forsøker han å øydelegge seg sjølv. "Brenn huset ned" er forteljinga om fire menn som saman lagde eit eineståande pønkeband. Romanen tar til forsommaren 1981 då New York er hardt ramma av varmebølge og engelsk rock?n?roll. Bandet er på høgda av karrieren og på kanten av stupet.

Til toppen

Ingen skriver om musikk som Frode Grytten

Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen

Anmeldelser Brenn huset ned

"Sår og inderlig hyllest til verdens beste band og til rockens innerste iboende vesen ... et drømmeprosjekt for en forfatter som mer enn noen har vært en litterær stemme i den britiske rockens favør. Her kombinerer han sin finstemte sjangervarierende prosa med nære skildringer av rockens og pønkens drivkrefter og krydrer med popkulturelle høydepunkter ... Han fanger tida og rytmen til perfeksjon, men også resignasjonen hver enkelt mann"
 Mode Steinkjær, Dagsavisen

"en drivende kjærlighetserklæring til The Clash ... selv om Grytten skriver seg tett inn på biografi-sjangeren, klarer han å heve historien opp på et annet litterært nivå ... Grytten har klart å ta med seg rocken over i prosaen og dermed skrevet en roman som synger"
Erle Marie Sørheim, Dagbladet 

"Det er fantastisk godt skrevet ... Grytten skriver så det spruter, og den knappe twitternynorsken hans passer godt til skildringen av det tøffe bandet med de sarte musikerne. I Gryttens språk er det kort vei mellom røff bannskap og sårbar poesi. Språket hans er like tight som punktrommene, like skjør som den styla pomadesveisen som detter ned etter første låt. Bare en stilist av Gryttens format klarer å skape en sterk roman av denne såre lengselen"
Eskil Skjeldal, Vårt Land 

"Jeg tar meg i å lese Brenn huset ned like mye som en skjønnlitterær roman som den kan være knallbra, følelsesrik rockjournalistikk. Den gir energi ... Brenn huset ned er en fryd å lese og et godt eksempel på hvordan Frode Grytten kan dette med å gjøre pop- og rockmusikk viktig"
Roar Eskild Jacobsen, Haugesunds Avis 

"en maktdemonstrasjon i komposisjon, språklige riff og sorgmunter nostalgi ...Grytten har skrevet en deilig feelgood roman som på grunn av sine språklige kvaliteter, godt kan leses for andre enn fans. Romanen er original, fabulerende og raus. Det våkne og nysgjerrige blikket er skarpt og sanselig, som The Clash var"
Stein Roll, Adresseavisen 

"Ingen skriver om musikk som Frode Grytten. Hans The Clash-roman er en sterk skildring av punk, identitet, suksess og krise ... Språket hans danser og byr på kraftuttrykk og poetiske bilder ... Grytten gjør rocklegendene til mennesker, med drømmer og lengsler som rører. Bieffekten er at du får en intens lyst til å høre punkbandet igjen"
Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen 

"Grytten er nettopp det gode forfattarar er, ei blanding av handverkar og kunstnar, eller sagt på ein anna måte, ein som kan tenke, sjå og skrive godt ... Det er novellistisk, det er fin, og det er gryttensk, paradoksalt nok, perfekt ... Det er trykk i språket og det er varme i portrettet"
Margunn Vikingstad, Morgenbladet 

"Grytten skriver så poetisk og gyngende at det nærmer seg prosadiktning ... Det hadde gått an å se for seg en helt annen roman om The Clash. En skitnere, mer scrapbook-preget affære, der Grytten hadde lagt alle kildene sine åpne, og brakt inn seg selv der han sitter i regnværet i Fyllingsdalen. Men da hadde vi kanskje gått glipp av det poetiske, og der ligger det en særegen kvalitet, vil jeg hevde. Kanskje er det nettopp det poetiske som er det «urgryttenske»?"
Knut Hoem, NRK P2

Til toppen