Skogen (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Into the Woods
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202265908
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Skogen

Tolv år gamle Adam Ryan lekte i skogen sammen med de to beste vennene sine.
Han så dem aldri igjen.
De ble aldri funnet.


"Om ettermiddagen tirsdag 14. august 1984 lekte tre barn - Germaine (Jamie) Elinor Rowan, Adam Robert Ryan og Peter Joseph Savage, alle tolv år gamle - i gaten hvor boligene deres lå, i tettstedet Knocknaree utenfor Dublin. Det var solskinn og varmt i været, så mange av beboerne i området var ute i hagen, og et stort antall vitner så barna til forskjellige tider den ettermiddagen. De ble observert mens de balanserte på muren i enden av gaten, mens de syklet omkring og mens de husket i et opphengt bildekk.

Knocknaree var lite bebygd på den tiden, og en stor skog lå inntil boligfeltet, skilt fra det med en halvannen meter høy mur. Omkring 15.00 satte de tre barna fra seg syklene foran huset til familien Savage. De sa fra til Mrs Angela Savage, som var ute i hagen og hengte vask på tørkesnoren, at de skulle leke i skogen. Det gjorde de ofte, og de var godt kjent i den aktuelle delen av skogen, så Mrs Savage var ikke urolig for at de skulle gå seg bort. Peter hadde armbåndsur, og hun ba ham være hjemme til te 18.30. Denne samtalen ble bekreftet av naboen hennes, Mrs Mary Therese Corry, og en rekke vitner så barna klatre over muren i enden av gaten og forsvinne til skogs."

En vakker solskinnsdag lekte tolv år gamle Adam Ryan i skogen sammen med de to beste vennene sine. Han så dem aldri igjen. Og man fant dem aldri, verken levende eller døde. Adam ble funnet med ryggen presset mot et tre og skoene fulle av blod. Han husket ikke noe av det som hadde skjedd.

Tjue år senere er Adam, eller Rob som han kaller seg nå, etterforsker i Dublin-politiet. Kollegene kjenner ikke til bakgrunnen hans som offer for en forbrytelse. Partneren hans er Cassie Maddox. Rob og Cassie får saken da en jente blir funnet drept på et steinalter midt i en arkeologisk utgravning. Først da de kommer til åstedet skjønner Rob at dette er det samme stedet som der vennene hans forsvant den gangen for lenge siden. Og da de finner en hårspenne som han gjenkjenner som en venninnen hans hadde, melder spørsmålet seg: Er det en sammenheng mellom det som skjedde den gangen og mordet de skal etterforske nå? Rob vet at dersom han avslører sin fortid for andre enn Cassie kommer han til å bli tatt av saken; han tar en skjebnesvanger avgjørelse om å tie. Sammen med Cassie skal han oppklare mordet på Katy Devlin, og han håper at han dermed også vil løse gåten i sin egen fortid.

Tana French debuterer med denne uhyggelige psykologiske thrilleren. Skogen er under oversettelse til et titalls språk.

Se produktark [pdf]

Til toppen

Andre utgaver

Skogen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008

Flere bøker av Tana French: