Skyggemannen av Jorun Thørring (Ebok)
Ebok

Skyggemannen (Ebok)

Serie: Orla Os 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.38 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Orla Os
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788203350603
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur og Krim og mysterier
Omtale Skyggemannen
En ukrainsk student blir funnet drept i en luguber bakgård i Paris. Dagen etter skjer et nytt drap i samme leiegård. Beboerne er lite samarbeidsvillige og vet tilsynelatende ingenting. Drapene er utført med kirurgisk presisjon. Rettsmedisiner og spesialetterforsker Orla Os er fra Nord-Norge, men har bodd og arbeidet i Paris i mange år. I samarbeid med politiinspektør Hervé Marchal og betjent Nicholas Roland igangsetter hun en omfattende etterforskning, men drapsmannen skygger hele tiden unna. Det er ikke morderen, men Orla som etter hvert sirkles inn og forfølges. Hun føler seg truet, og det følger død i hennes fotspor. Med sitt heftige temperament og nordiske utseende tiltrekker hun seg manges oppmerksomhet. Er det heten som får henne til å bli paranoid, eller er trusselen reell? Har noen lest i dagbøkene hennes? Befinner drapsmannen seg i hennes bekjentskapskrets?

"Det er godt mulig at dette er høstens store kriminelle overraskelse ... Det er langt mellom de virkelig gode norske krimdebutantene, men av og til kommer det bøker fra nykommere hvor det meste er på plass."
Kurt Hanssen, Dagbladet

"En dreven, drivende og god krimdebut om en heltinne jeg gjerne møter igjen."
Arnhild Skre, Aftenposten

"En oppfølger, takk!"
Arne Guttormsen, Vårt Land

"Det er noe friskt, tiltalende og balansert over både intrige, personer, miljø, stemninger. Derfor kommer konklusjonen her og nå: Skriv én til, Jorun Thørring! Bravo, Jorun Thørring!" Knut Holt, Fædrelandsvennen

"Glimrende debut ... spennende og intelligent krim."
Odd Seljesæter, Avisa Nordland

"Sjarmerende og etter hvert sitrende spenning fra god krimdebutant. Den lyser opp i den norske litterære krimhøsten der den kommer rekende på en fjøl, "Skyggemannen" av debutanten Jorun Thørring. Sånn helt uforvarende blir man sittende og småkose seg med et erke-parisisk miljø ... Encore!"
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Boka er svært tradisjonell i komposisjonen, men svært vellukka. Vonleg er det starten på ein serie. Handlinga er lagd til Paris, der den nordnorske, kvinnelege hovudpersonen som er lege, arbeider med mordsaker i politiet. Romanen er full av parisisk stemning og skildrar franske matretter så eg nærast sat og sikla medan eg las."
Nøste Kendzior, Dag og Tid

"Årets krimdebut?"
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

Til toppen

Andre utgaver

Skyggemannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008

Flere bøker av Jorun Thørring:

Bøker i serien