Skyld (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 150
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Schuld
Oversatt av: Dahl, Sverre
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205443426
Kategori: Romaner
Omtale Skyld
Kritikerrost novellesamling fra forsvarsadvokat Ferdinand von Schirach. Etter brakdebuten med Forbrytelser kommer Ferdinand von Schirach med en ny, dyptloddende novellesamling. Stillferdig, men presist og bestemt, mediterer den kjente forsvarsadvokaten over skillet mellom skyld og uskyld. «... en gave til norske lesere ...»
Ingvar Ambjørnsen, VG «De små novellene til Ferdinand von Schirach er som en knyttneve i mellomgulvet.»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen «... det som løfter dette til virkelig stor litteratur, er von Schirachs litterære ferdighetsnivå. Det hviler en stillhet over tekstene; en stillhet uten resignasjon, snarere en stillhet fylt av medmenneskelighet, respekt og undring. Han dømmer ingen, han gir oss ikke svarene, bortforklarer ikke noe, men skriver fram ladede historier, fulle av intensitet og nerve. Historier hvorav flere også er spennende som en riktig god krim.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen «Samtlige av disse novellene har en overraskende vri mot slutten, som også gjør det til god krim. Det er suveren krim. Krimkunst vil jeg si. Ikke kun fordi von Schirach dissekerer loven, og nærmest går til bunns i moralske problemstillinger. Men også fordi det er så suverent godt skrevet.»
Cathrine Krøger, Dagbladet «Leseren blir oppmuntret til å spekulere i de klassiske rettslærespørsmålene: hvem, hva, på hvilken måte. Slik blir spenningen ulidelig.»
Jan Grue, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

Skyld
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Ferdinand von Schirach:

Bøker i serien