Slåttekar i himmelen (Heftet)

roman

Serie: Oktobers bestselgere 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 351
Forlag: Oktober
Språk: Nynorsk
Serie: Oktobers bestselgere
ISBN/EAN: 9788249515257
Kategori: Romaner
Omtale Slåttekar i himmelen
Edvard Hoems oldefar heitte Knut Hansen Nesje, men alle kalla han berre Nesje. Forteljinga i denne romanen begynner utanfor Molde i 1874, der Nesje er slåttekar, og enkemann på andre året, med ein son å ta seg av. Plutseleg dukkar Serianna opp. Ho røyker pipe og får Nesje med på seifiske, og saman finn dei kjærleiken. Snart er dei gift og får barn.

Menneska ved Frænfjorden lever eit liv i hardt arbeid, tett på jorden og fjorden. Men ein ny veg er i ferd med å opne seg i desse åra - stadig fleire sel det lille dei eig, og legg ut på den strie og eventyrlege reisa til Amerika. Seriannas søster Gjertine drøymer om å dra, sjølv om ho er berre ungjenta. Det begynner å koma brev frå utvandrarar som fortel om ein frodig, men også ugjestmild prærie som skal bli til gardsbruk og heim.

"Slåttekar i himmelen" er ein inspirert roman av forfattaren av "Mors og fars historie". Det er ei forteljing om det nye og det gamle landet, om arbeid, byrgskap og kjærleik, om å vera villig til å satse og gjere store offer.

LANGLISTET TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2014.

Til toppen

Andre utgaver

Haymaker in heaven
Engelsk Innbundet 2022
Slåttekar i himmelen
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2014
Slåttekar i himmelen
Nynorsk Ebok 2014
Slåttekar i himmelen
Nynorsk Innbundet 2014

Flere bøker av Edvard Hoem:

Bøker i serien