Slekters gang (Heftet)

Serie: Rosemalt 21

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Rosemalt
Serienummer: 21
ISBN/EAN: 9788202503208
Kategori: Romanserier
Omtale Slekters gang

ET SÅRT OG RØRENDE STORGÅRDSDRAMA. 

Rebekka trives i Paris og med undervisningen, men hun savner Bettina K. Tiden går fort, og snart skal hun tilbake til Østerdalen og Lie. Hun er trolovet med Carl Fredrik, men tenker mye på Ulf, og er spent på hvordan det vil bli å møte ham igjen.

– Nå er vi fremme, sa Rebekka. – Nå skal vi se hvem det er som kommer for å hente oss. Vi skal kjøre med hest og vogn opp til gården der faren din bor.
Hun både håpet og gruet for at det var Ulf som skulle stå der. Hjertet banket som besatt, det var nesten så hun ikke fikk puste.

Til toppen

Andre utgaver

Slekters gang
Bokmål Ebok 2016
Slekters gang
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Annikki Øvergård:

Utdrag

Rebekka vaklet og strakte en skjelvende hånd ut mot tanten til Bettina K.
Likhuset var fylt av en ubestemmelig lukt. Det kunne være klor, eller noe annet som de brukte til å vaske de døde med, tenkte hun. Men ikke bare det. Det var også lukten av alle menneskene som trengte seg sammen rundt dem. Lukten av de fine, parfymen som kvinnene brukte, sigarene som noen av de elegante mennene med flosshatt dampet på. Lukten av de fattige som også var der, de husløse, de som bar med seg dunster fra bakgatene og elvebredden der de bodde. De fillete og møkkete klærne de gikk i som ikke var vasket på lenge.
Hun hadde fått et glimt av en lyshåret, ung kvinne som lå på en av bårene bak det høye vinduet med gitter foran. Kunne det virkelig være Bettina K som lå der? Var hun blitt utsatt for noe kriminelt? Hadde hun fått utført den illegale fosterfordrivelsen, og så hadde det skjedd noe etterpå? Hadde Jalul, eller familien hans, fått vite, og tatt henne av dage, som en makaber hevn?
Hun begynte å skjelve.
Folk stimlet sammen foran vinduet. Hun og tanten ble dyttet til side før hun fikk sett ordentlig etter. Hun fornemmet at det var Bettina K, men måtte komme nærmere for å se bedre.
Men folk tok ikke hensyn i sin iver etter å komme de døde så nær som mulig.
Det kjentes helt uvirkelig. Som gjennom tåke så hun en velkledd mann løfte et lite barn opp slik at det skulle få se de døde.
Igjen vaklet hun og måtte støtte seg til tanten.
– Fikk du sett? stønnet hun.
– Nei, ikke ordentlig.
Tanten var likblek og tydelig preget av den uvirkelige stemningen i det store rommet. Det som kunne minne om et kirkerom, men som var utstillingsplass for de døde som ingen kjente. De som verken hadde navn eller familie før noen kom og gjorde krav på dem.
– Vi må komme oss frem til vinduet, slik at vi kan bli sikre, sa Rebekka. Hun var både svimmel og kvalm, men greide ikke tanken på å forlate likhuset med uforrettet sak. Da måtte de bare gå tilbake enda en gang.
Igjen ble det en liten åpning i sammenstimlingen foran gittervinduet. De holdt rundt hverandre og presset seg helt frem til vindusglasset.
Det var fire bårer bak glassveggen. De var stilt på skrå, så det skulle være lettere å se de døde. Midt foran seg hadde hun liket av en mann, ganske kraftig. Alderen var vanskelig å anslå, men han var ikke ung. Ansiktet var stivnet i et brutalt uttrykk, med munn og øyne vidåpne. Klærne hang i filler og den hvite huden kunne skimtes gjennom rifter i tøyet. Han manglet en arm.
Hun tenkte igjen på Tord, på Gaupli og på forbannelsen. Pengene hun hadde gitt til Bettina K for at hun skulle kunne fjerne barnet uten å måtte bruke av sine egne midler.
I øynene til den døde mannen så hun igjen Tord. Den åpne munnen hånlo. Du blir aldri kvitt meg, runget det i ørene. Hun holdt på å segne om der hun sto, det suste og bruste i hodet.

Til toppen

Bøker i serien