Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Serie: De yngste i barnehagen – fra forskning til praksis
ISBN/EAN: 9788202588304
Kategori: Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Omtale Små barns læring

Denne boken omhandler små barns læring i barnehagen og inngår i serien De yngste i barnehagen - fra forskning til praksis. Fokuset på læring er mer fremtredende i den ny rammeplanen en tidligere. Blant annet står det at alle barn skal utvikle seg, lære og oppleve fremgang. Disse prosessene skal støttes av varierte leke-, aktivitets- og læringsmuligheter.

Boken består av tre deler. Den første delen beskriver hvordan Rammeplan for barnehagen – innhold og oppgaver vektlegger læring og progresjon, bokens teoretiske grunnlag, tidlig utvikling og effekter av tidlig barnehagestart. Den andre delen omhandler teorier om små barns læring i sosialt samspill. Den siste delen av boken beskriver forslag til hvordan det kan jobbes med å fremme små barns læring i det naturlige samspillet i barnehagehverdagen, samt hvordan man kan forholde seg til manglende progresjon hos enkeltbarn. I tillegg presenteres det i den siste delen en rekke refleksjonsspørsmål for egenrefleksjon og felles drøfting.

Bokens målgruppe er først og fremst ansatte i barnehagene og studenter på barnehagelærerutdanningen, samt alle andre som er opptatt av gode barnehager for de yngste barnehagebarna.

Til toppen

Andre utgaver

Små barns læring
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av May Britt Drugli, Ratib Lekhal og Elisabet Solheim Buøen:

Du vil kanskje også like

Bøker i serien