Snev av lykke (Heftet)

Serie: Soloppgang 26

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Soloppgang
Serienummer: 26
ISBN/EAN: 9788202480028
Kategori: Romanserier
Omtale Snev av lykke

Andrine gleder seg over at vanskelighetene mellom henne og Isak er over, at kjærligheten deres vokser seg stadig sterkere, og ikke minst at han omsider viser interesse for lille Marna.

Andrine strøk hånden over barnekinnet og syntes hun fikk et smil tilbake. Marna så rett på henne, som om hun kjente henne igjen, og det gledet hjertet hennes.
 Slik lå hun og betraktet den lille da Isak kom inn. Uten et ord kledde han av seg, og Andrine så forbløffet på ham.
 ”Skulle ikke du arbeide?” spurte hun.

«Denne boka holder meg våken til soloppgang!» Randi Lundebrekke, bokelsker

Til toppen

Andre utgaver

Snev av lykke
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Jorunn Johansen:

Utdrag

Stina følte seg bedre, og nå satt hun i sengen støttet opp med puter. Doktorfruen hadde servert henne te og smørbrød, og hun hadde klart å spise noe. Teen hadde også vært god.
 Men om hun var bedre i kroppen, var det verre med følelsene hennes. Hun ønsket bare å gråte. Hyle ut hvor urettferdig livet hadde vært mot henne. Hele tiden tenkte hun på barnet sitt og følte nærhet til henne, som om den lille fortsatt lå i armene hennes.
 Og Mathias! Stina trakk pusten brått. Hun savnet ham så fælt at hun trodde hun skulle dø. Hadde hun virkelig gjort så mye galt i livet at hun fortjente dette? Hun tenkte over det. Tenkte på tiden i Christiania, hvor slem hun ofte hadde vært mot tjenestefolket, og også mot noen av farens mindre bemidlede bekjente. Hun hadde vært utålelig og hovmodig. Men det var lenge siden nå. Mathias hadde fått frem alt det gode i henne, det som hadde bodd langt inne i henne i alle år. Han hadde fått henne til å forstå at livet var mer enn bare rikdom og overflatiske mennesker.
 Stina satte tekoppen på nattbordet da døren ble åpnet. Bestemoren kom valsende inn med en eske i hånden.
 ”Stina, jenta mi. Hvordan går det med deg?” sa hun blidt og la esken på dynen. ”Jeg tok med litt sukkertøy til deg. De er syrlige og gode.”
 ”Takk.”
 Bestemoren tok av seg hatten og la den pent på bordet før hun trakk stolen bort til sengen.
 ”Uff, du er fortsatt blek, ser jeg. Men doktoren sier at du er feberfri og at du vil komme over dette,” sa hun og satte seg ytterst på stolsetet.
 ”Ja, det har vært en vond tid, bestemor. Jeg er så veldig sliten.” Stina åpnet esken og tok et sukkertøy. Hun lot det ligge i hånden et øyeblikk mens hun så på den gamle.
 ”Det har vært helt forferdelig, men nå må du forsøke å se fremover. Å miste sin ektemann og så sitt barn er selvfølgelig grusomt, men du kan ikke gi opp. Du må leve videre og ta vare på ham du har igjen. Selv om Karolius har det fint hos oss, savner han deg.”
 Stina nikket. Hun forsto det. ”Du må ta ham med hit en dag,” sa hun.
 ”Det trenger jeg ikke. Du skal hjem i dag. Doktoren har en ny pasient som må ha din seng, og han mente at jeg kunne ta vare på deg på gården.”

Til toppen

Bøker i serien