Sølvmåne (Heftet)

Serie: Nordlys 9

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nordlys
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788202737511
Kategori: Romanserier
Omtale Sølvmåne

Connie vet ikke hva hun vil og ender opp med å dra på folkehøyskole. Der mistrives hun helt til hun finner en spesiell person.

Gleden var kommet tilbake i livet hennes. Alt var mulig og ingenting umulig. Hun var forelsket på den riktige måten. Følelsene hennes ble gjengjeldt, og hun kjente seg sterk og usårbar.
Når Bengt tok henne i armene og hvisket: – Jenta mi, inn i øret hennes, var det ingenting annet som betydde noe.
De gikk lange kveldsturer sammen i blåsort høstmørke, med mange pauser der de sto tett omslynget og kysset hverandre.
– Jeg begynner å bli glad i deg, sa Bengt, og det jublet inni henne, og hun skyndte seg å gi ham de samme ordene tilbake.
– Jeg i deg også.

Til toppen

Andre utgaver

Sølvmåne
Bokmål Ebok 2022
Sølvmåne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

Aldeles intetanende om tragiske hendelser hadde Connie og David en fredelig stund i huset ved fergeleiet. Hun spiste sen frokost og katten tidlig lunsj. Den ene satte til livs en brødskive med blåbærsyltetøy, den andre foretrakk kokt, avkjølt sei. Connie fordypet seg i tanker mens hun spiste. Samtalen med Ellen i går kveld gjorde henne stadig mer nysgjerrig, spesielt fordi hun trodde hun visste hvordan det hele hang sammen. Eller var det slik at fantasien hennes hadde gått sine egne ville veier? Hun tygget i seg den siste biten, drakk et glass melk med tre toppede skjeer med O’Boy og bestemte seg for at Ellen ville trenge hennes selskap og støtte denne dagen.
Connie ryddet av bordet. Melken og syltetøyglasset kom tilbake i kombiskapet, og tallerken og glass ble satt i oppvaskkummen. Hun slapp ut David og gikk ovenpå. Deretter pusset hun tenner og tok en rask dusj, kledde på seg og gredde håret og sminket seg i all enkelhet, maskara på øyenvippene og Young Yellow på leppene. Iført cordbukser og lysegul genser gikk hun det korte stykket på de slitte og hullete grusveiene, med tyrolerhuset som mål.
Hun var i sånn passe godt humør, ikke kjempeglad, men heller ikke deprimert. Nysgjerrigheten på hvem som var elskeren til Julianne Storvik, overskygget hennes egne negative holdninger til Trondarnes folkehøgskole. I hvert fall satte dem på vent. Connie tok seg tid til å smile både til solgule tiriltunger og lyserosa geiterams som fortsatt blomstret langs veikanten. Hun ofret ikke en eneste tanke på det faktum at høsten kom om et par knappe uker. Syv minutter senere troppet hun opp hos Ellen.
Sticks and Stones med Suzy Quatro overdøvet nesten hjerteslagene hennes, og Connie skyndte seg bort til stereoanlegget for å dempe volumet. Ellen var i ferd med å pakke. En koffert lå åpen midt på gulvet i venninnens værelse, og en hel del klesplagg var allerede brettet pent sammen og lå klare på sovesofaen. Selv når hun var fortvilet, var Ellen ryddig og ordentlig av seg.
– Er det ikke i tidligste laget? lurte Connie. – Du skal da ikke dra til Sortland før om en og en halv uke.
– Like greit å ha det gjort.
De brune øynene møtte liksom ikke hennes, syntes Connie. Hun skjønte naturligvis hvorfor. Ellen var sikkert kjempeflau over at moren hennes var sammen med en gift fyr. Connie forsøkte seg med et oppmuntrende smil.
– Jeg skjønner at dette ikke er helt enkelt for deg, sa hun.
Ellen trakk likegyldig på skuldrene.
– Det er vel ikke verre for meg enn for dere.
Connie ble temmelig forbauset over det merkelige svaret. Hun skulle til å komme med noen fornuftige fraser om at det sikkert ville ordne seg alt sammen, og kanskje også få lokket frem navnet på familiefaren som var blitt Juliannes elsker, da Ellen avslørte noe ganske annet.

Til toppen

Bøker i serien