Som skyene skygger snøen av Levi Henriksen (Ebok)
Ebok

Som skyene skygger snøen (Ebok)

dikt langs veien

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.3 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205541559
Kategori: Noveller, lyrikk og drama , Skjønnlitteratur og Noveller, lyrikk og drama
Omtale Som skyene skygger snøen
Nye dikt fra en av våre mest folkekjære forfattere. Som skyene skygger snøen er en samling dikt om de reisene som former et menneskeliv. Reisene man tar med en familie og dem man tar helt alene, i minner, i litteraturen eller i musikken. Men også de reisene som bare er den korte, men til tider uoverkommelige avstanden fra ett menneske til et annet. Det handler om arbeid, kjærlighet, alderdom og tap. Og det handler om savn og nostalgi, om Amerika, Leonard Cohen, George Best og Dylan Thomas.Som skyene skygger snøen er en manns blikk bakover i livet og utover i verden, i en samling som viser Levi Henriksens utrettelige lojalitet til menneskene som forsøker å leve med sårene livet har gitt dem.  
Anmelderne sier: «Levi Henriksens nye diktsamling er ei perle. Finstemt, øm og vidunderlig vakker. [...] Vi har flere betydelige diktere som kommer med samlinger i høst, men jeg våger likevel allerede å utrope Som skyene skygger snøen til kanskje årets beste.»
Anders Neraal, Bok365 «Sterk og stor poesi.»
Roger Ødegård, Indre Akershus Blad  «... det er mange sider av virkeligheten som Levi Henriksen skal innom før han vender hjem. Kanskje er det nettopp dette mangfoldet som gir en særlig styrke til Levis nye diktsamling.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad «... i diktene hans, som novellene og romanene hans, er ikke temaene bare mellom svart og hvitt, men alt annet enn svart og hvitt. De er rause, varme, vennlige. De tar folk inntil seg framfor å støte dem fra seg.»
Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen «... en jordnær, men kjærlig, hyllest til livet og mennesket. Om opp og nedturer, om de viktige øyeblikkene av (selv)erkjennelse i hverdagen, om kjærlighet, takknemmelighet, sorg og tap. Og selvfølgelig om litteratur, musikk og Amerika.»
Raumnes (dagens anbefaling)Les Levi Henriksens essay Å reise uten å dra.

Til toppen