Spionen (Heftet)

Serie: Jordbærdamene 16

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Jordbærdamene
Serienummer: 16
ISBN/EAN: 9788202538415
Kategori: Romanserier
Omtale Spionen

Jordbæråsen er et fredelig sted å bo. Idyllen hersker til tross for små intriger og husmødrenes endeløse sladder. Helt til en spion bringer den kalde krigen rett inn på Dinas kjøkken.

Kvinnen reiste seg brått og dyttet dem alle tre inn mot veggen, før hånden hennes gled ned i kåpelommen og dro opp en gjenstand.
«Beklager, Dina. Du skulle ha holdt avtalen.»
Louise stirret skrekkslagen på pistolen, og Kitty ga fra seg et gråtkvalt gisp.

Til toppen

Andre utgaver

Spionen
Bokmål Ebok 2017
Spionen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

Ellen mente at man ikke skulle overlesse barn med sørgelige ting og stolte på at Tom ville komme med spørsmålene sine etter hvert. Av den grunn var hun ganske uforberedt da sønnen så opp på henne med alvorlig mine: «Døde min far også?»
Ellen ble helt satt ut. Hun stanset og klamret seg til sønnens hånd mens skarpe skår av vonde minner stakk inni henne. Alt det hun hadde fortrengt, villet glemme og gjemt omhyggelig i et låst rom av hjernen, kom tilbake. Hun gispet etter pusten, mens hun prøvde å skjule for sønnen hvor opprevet hun følte seg.
Tom var så liten da Trygve forsvant ut av livene deres at han ikke lenger kunne erindre mannen. Hun hadde slått seg til ro med at det skulle være slik, og noen ganger også tenkt at Tom bare var hennes, skapt av henne og kun med hennes arveegenskaper. Ellen kjente at hun ønsket at det hadde vært slik. Det fikk ikke hjelpe at det både var ugudelig og ubarmhjertig. Innerst inne ønsket hun at den tidligere ektemannen virkelig hadde måttet dø for de forferdelige ugjerningene han var skyldig i og ikke bare ble idømt livsvarig fengsel og ti års sikring. Hun måtte trekke pusten flere ganger og forsøke å samle seg før hun var i stand til å svare.
«Ikke akkurat. Han ble borte.»
«Reiste han og kom aldri tilbake?»
Ellen fryktet at hun skulle snuble i ordene og si noe galt. Hun bet seg hardt i leppen for at smerten inni henne skulle holde seg der og ikke komme opp til overflaten.
«Ja,» sa hun åndeløst mens hun kjente at hver eneste muskel var spent til bristepunktet.
«Da er det greit.» Tom løftet hodet, så på henne og smilte glad. «Per sa at alle måtte ha en far og at jeg ikke kunne regne med Besten eller Jannik, og da bestemte jeg meg for at Marius kunne være faren min. Så kom jeg til å tenke på at det ikke var helt sant, men nå kan det allikevel være slik.»
Ellens hjerte var i ferd med å briste av kjærlighet. Hun klemte sønnen tett inntil seg.
«Nøyaktig slik skal det være.»

Til toppen

Bøker i serien