Stein saks papir (Innbundet)

Forfatter:

Trude Marstein (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 379
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sten saks papir
Oversatt av: Marstein, Trude
ISBN/EAN: 9788205436121
Kategori: Romaner
Omtale Stein saks papir
Nådeløst

Naja Marie Aidt er ansett som en av Skandinavias aller fremste forfattere, og vant Nordisk Råds litteraturpris i 2006. I hennes første roman skildres et ømt og nådeløst portrett av en familie og den vestlige kulturs myter om menn, fedre og sønner. Men det er også et humoristisk gruppebilde av en stor og fargerik familie. Det er en intens og urovekkende fortelling om sosial klatring, kjærlighet, sjalusi og hevn.

Søsknene Thomas og Jenny vokste opp alene med faren, Jaques, en upålitelig, voldelig og usympatisk småkriminell. Nå er de blitt voksne, Thomas har lagt den traumatiske barndommen bak seg og etablert et ordnet liv med kone, hund, egen bolig og eget firma. Hans komplekse og høyst ambivalente forhold til søsteren Jenny, er alt som minner om det tidligere livet. Inntil faren plutselig dør, i fengselet der han soner nok en straff.

Farens død setter i gang en vev av hendelser, og sakte, men ubønnhørlig begynner Thomas' liv å falle fra hverandre. Han begynner å stille spørsmål om hvem han er, og hans forståelse av ekteskapet, familien, rett og galt blir satt under et ubehagelig press.

Stein saks papir er et ømt og nådeløst portrett av en mann og den vestlige kulturs myter om menn, fedre og sønner. Men det er også et humoristisk gruppebilde av en stor og fargerik familie. En fortelling om sosial klatring, kjærlighet, sjalusi og hevn. Og om poesien som helende kraft. En stor roman om å forsøke å være et ordentlig menneske og om å feile.

Til toppen

Andre utgaver

Stein saks papir
Bokmål Ebok 2013
Stein saks papir
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Naja Marie Aidt: