Stein saks papir (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Trude Marstein (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 379
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sten saks papir
Oversatt av: Marstein, Trude
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205463752
Kategori: Romaner
Omtale Stein saks papir
Naja Marie Aidt, vinner av Nordisk råds litteraturpris, har skrevet en intenst urovekkende roman om å være et ordentlig menneske - og om å feile.

Søsknene Thomas og Jenny vokste opp alene med faren, Jaques, en upålitelig, voldelig og usympatisk småkriminell. Nå er de blitt voksne, Thomas har lagt den traumatiske barndommen bak seg og etablert et ordnet liv med kone, hund, egen bolig og eget firma. Hans komplekse og høyst ambivalente forhold til søsteren Jenny er alt som minner om det tidligere livet. Inntil faren plutselig dør, i fengselet der han soner nok en straff.
Farens død setter i gang en vev av hendelser, og sakte, men ubønnhørlig begynner livet til Thomas å falle fra hverandre. Han begynner å stille spørsmål om hvem han er, og hans forståelse av ekteskapet, familien, rett og galt blir satt under et ubehagelig press.
Stein saks papir er et ømt og nådeløst portrett av en mann og den vestlige kulturs myter om menn, fedre og sønner. Men det er også et humoristisk gruppebilde av en stor og fargerik familie. En fortelling om sosial klatring, kjærlighet, sjalusi og hevn. Og om poesien som helende kraft.

Til toppen

Andre utgaver

Stein saks papir
Bokmål Innbundet 2013
Stein saks papir
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Naja Marie Aidt:

Bøker i serien