Stengd gitar (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 175
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788234005190
Kategori: Romaner
Omtale Stengd gitar
STENGD GITAR

Liv er 20 år og bur i ei toromsleilegheit med sin eittårige son. Ho skal berre kaste boset, men døra smekkar att bak henne, og inne i leilegheita er den vesle sonen hennar heilt åleine. Den unge mora er hjelpelaus, mentalt forvirra og ute av stand til å løyse vansken med den stengde døra. Tanken på ungen, ungen som skrik, ungen som søv, ungen åleine i senga, kvernar i hovudet hennar. Samstundes med denne marerittaktige historia rullar historia om fortida hennar opp. Stengd gitar er Jon Fosse sin andre roman og kom for første gong ut i 1985. Romanen er seinare omarbeidd for teateret.
.

"Jon Fosse er en av de få som med talent og hell prøver å gjøre noe mer ut av romanformen. Stengd gitar er ikke først og fremst en historie, en fortelling, men en skildring, en gjengivelse av en tilstand."
Eiliv Eide, Bergens Tidende


Jon Fosse (f. 1959) blir rekna som ein av vår tids viktigaste forfattarar. Tekstane hans er omsette til over 40 språk, og skodespela er sette opp over tusen gonger i heile verda. Fosse har motteke ei rekkje prisar i inn- og utland.

Til toppen

Andre utgaver

Stengd gitar
Nynorsk Ebok 2021
Stengd gitar
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Jon Fosse: