Stille før stormen (Heftet)

Serie: Livet på Solhaug 35

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent – få bøkene automatisk rett hjem i postkassen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Livet på Solhaug
Serienummer: 35
ISBN/EAN: 9788202776961
Kategori: Romanserier
Omtale Stille før stormen

Angela fortsetter å skape vansker for Sørine og folket på Solhaug. Hvis enkefruen er med barn, kan ingen andre enn Crispin være faren. Hvem vil han da velge?
Når Hannover kommer alene hjem fra Vallevollen, kjenner Sørine uhyggen bre seg. Hva hadde skjedd oppe på setra?

– Er Hannover tilbake? Uten Peder? Crispin kom springende mot Sørine. Kristian fulgte like bak ham.
– Ja! Jeg sendte ham ut i havnehagen. Han kom uten kløvsal og bissel. Så han må ha sprunget fra setra. Jeg forstår det ikke … han pleier å holde seg i ro, spesielt i nærheten av Peder. Det må ha skjedd noe der oppe, og … vi må dit. Vi må dit nå!

Til toppen

Andre utgaver

Stille før stormen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Stille før stormen
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Torill Thorup:

Utdrag

– Forgiftet? Forgiftet? gjentok Bolette forferdet. – Det kan jeg umulig ha fått til. Og skulle jeg ha gjort noe slikt mot enkefrua på Elverhøy? Det er det tåpeligste jeg har hørt i hele mitt liv!
Rita så fra lensmannen til Bolette. Øvrighetspersonen hadde sett så myndig og bestemt ut da han kom, men den stramme minen forsvant gradvis da han så hvor opprørt Bolette ble. Ordene hennes kunne lett ha vært løgn, men kroppsspråket og tonefallet viste at hun snakket sant.
– Jeg må undersøke om anklagene mot Dem er riktige, fru Haugerud. Om De har forsøkt å forgifte fru Elverhøy, må jeg finne ut av det.
Bolette beveget munnen, men fikk ikke frem et ord. Hun bare slo ut i luften med hånden.
– Det er alvorlige beskyldninger enkefrua kommer med, mente Rita. – Herr Furuli, De ser vel at Bolette for en gangs skyld har mistet munn og mæle. Jeg tillater ikke at De avhører henne uten at husfolket er til stede. Jeg må finne frua eller herren før De snakker med henne.
– Så De tror De kan tillate Dem å …
– Det tror jeg, avbrøt Rita og smilte vagt for ikke å gjøre ham sint. – Jeg tenker ikke bare på Bolettes beste, men også Deres. Frua og husherren vil bli sinte om de får vite at De har avhørt henne uten deres vitende. Så jeg ber Dem, lensmann, om å ta til takke med en kopp kaffe og noe å bite i, mens jeg henter en av dem. Gå inn, Bolette, og underhold ham mens jeg springer til Utenga. Jeg kom på nå at Crispin skulle være der sammen med Peder og tvillingene.
– Skal jeg underholde min egen anklager? Bolette sendte henne et skremt blikk.
– Du har ikke noe valg. Kok kaffe, og så skal jeg være tilbake så raskt jeg kan. Rita grep hånden hennes og ga henne det hun håpet var et beroligende trykk.
Motvillig lot Bolette lensmannen følge etter henne inn.
Idet Rita skulle springe over tunet mot Utenga, fikk hun øye på Lorena. Lillesøsteren hadde sine plikter hun også, men sprang stort sett mellom Myrland og Solhaug. Hun var flink til å leke for seg selv, og nå fløy hun etter en sommerfugl. – Lorena, ropte Rita så søsteren bråstanset. – Jeg må til Utenga for å hente husherren. Jeg finner ikke frua, har du sett henne?
– Frua? Ga hun deg ikke beskjed?
– Beskjed? Hvilken beskjed? Utålmodigheten sitret i Rita. Dette hadde hun ikke tid til.
– Frua sprang den veien, Lorena pekte mot den gjengrodde stien mellom hagen og enden av kårboligen.
– Sprang hun? Rita hadde vanskelig for å tro det.
Lorena nikket bestemt. – Hun hadde hastverk.

Til toppen

Bøker i serien