Taushet er gull (Heftet)

Serie: Skjebnestier 16

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skjebnestier
Serienummer: 16
ISBN/EAN: 9788202690724
Kategori: Romanserier
Omtale Taushet er gull

På Glomstad blir Lars stadig mer knyttet til lille Gunnar, og Petra er lykkelig med valpen sin, men på Nergården har Lovise mer å slite med. I et desperat forsøk på å roe ned Jettes evinnelige ryktespredning, forsøker hun å gjøre seg fortrolig med slarvekjerringa.

«Du, Jette?»
«Ja?»
Kan du holde på en hemmelighet?» spurte Lovise og gikk etter den andre.
Jette snudde den runde kroppen sin fortere enn man ville ha trodd var mulig. «Det er klart je kan det.» Øynene glitret, og tungespissen var igjen på tur over leppene.

Til toppen

Andre utgaver

Taushet er gull
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Pia Pedersen:

Utdrag

Lovise gikk gjennom kjøkkenet og vindfanget og åpnet ytterdøren.
«Magda!» utbrøt hun forbauset da hun så hvem som sto der.
«Ja, je … je beklager å komme slik, men … je bare tenkte at … at dere kanskje trengte barnepass igjen i morra? Ja, hvis dere skar i begravelsen på Hella, da.»
Lovise ble stående og gape. «Det er det rareste,» fikk hun til slutt stotret frem. «Je har lurt sånn på hva je skulle gjøre med unga, og nå hadde je akkurat tenkt å gå opp på Solenga og spørre tante Helga.»
«Ja, det skjønner je godt.» Magda slo blikket ned. «Je regna jo med at du hadde ordna det, men je tenkte bare at … at je skulle høre.»
Det så ut som om hun skulle til å gå igjen, og Lovise fortet seg å ta et skritt etter henne. «Men je har jo itte ordna det!»
«Hva?» Magda snudde seg igjen.
«Du kommer som sendt fra himmar’n, Magda, je trenger barnepass i hele morra.»
Den andre strålte opp. «Gjør du?»
«Ja.»
«Ja, je tenkte at … sida je passa dom utafor kjørka da’n Lars gifta seg, så ville du kanskje … eller … je skjønner det hvis du heller vil ha noen andre.»
«Je vil itte ha noen andre,» sa Lovise fort. «Vi er bedt i minnesamværet fyst på dagen òg, så je trenger som sagt hjelp hele dagen.»
«Da stiller je gjerne opp,» smilte Magda. «Skar je komme hit, da?»
«Ja, det hadde vøri fint.»
De avtalte tidspunkt, men da Magda skulle til å gå, ble Lovise med ett betenkt. «Men kan du ta deg fri fra arbe’ ditt, da, Magda?»
Den andres ansikt falt så brått sammen at Lovise skvatt. «Je arber itte der lenger,» mumlet hun.
«Åh.» Lovise ikke visste hva hun skulle si.
Magda prøvde seg på noe som antagelig skulle ligne på et smil. Så skyndte hun seg å si farvel og hastet av sted over tunet.

Til toppen

Bøker i serien