Teppefall (Heftet)

Serie: Årringer 67

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Årringer
Serienummer: 67
ISBN/EAN: 9788202776916
Kategori: Romanserier
Omtale Teppefall

Silja vet ikke riktig hva hun skal gjøre. Hun er overrasket over Eskils reaksjon. Men ville han gjøre alvor av trusselen om å reise hjem til Odalen hvis hun tok til seg lillesøsteren til Oliver?

«Men dere har broren hennes i fostring, og jeg går ut fra at De vil ha ham tilbake fra Bastøy så fort som mulig. Da går jeg ut fra at dere kan ta søsteren hans også.»
Silja følte seg trengt opp i et hjørne. «Jo, men Oliver er stor, snart tretten, og dette barnet … det vil bli mange år til …»
«Men De sa ja?» Reidun så usikker ut.

Til toppen

Andre utgaver

Teppefall
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Yvonne Andersen:

Utdrag

Det er underlig hvordan alt kan snu så fort. Fra smil til alvor, fra glødende varme til isende kulde og fra kjærlighet til hat. Det var slik i dette øyeblikket. Det endelige og avsluttende øyeblikket, som teppefall etter et dramatisk teaterstykke. Dette var slutten, den endelige slutten på livet. Det var som det for bilder gjennom Charlottas hode. Bilder fra et liv som ennå ikke var levd. Dager i fremtiden hun aldri skulle få oppleve. Det var bilder fra bryllupet hennes. Alle barna hun skulle få. Barn som løp rundt og lekte på blomsterengene hjemme i Lunderskog, som fikk dyppe rabarbrastilkene i sukkerkoppen til Mas-Karin. Det var bilder av kjolebutikken hun hadde drømt om og langsomme dager i solveggen på eldre dager. Dette var fremtiden hun aldri ville få oppleve. Det var dette som raste gjennom hodet hennes der hun lå og stirret døden i hvitøyet.
Charlotta var aldeles naken nede i lugaren til Tim. Hun hadde tatt av seg klærne og lagt seg på sengen i de kjølige sengeklærne av sateng, klar for elskov. Så hadde sannheten kommet kastende på henne i all sin grusomme brutalitet. Han ville drepe henne og røske hjertet ut av kroppen hennes. I full panikk hadde hun dekket seg til med sengeteppet.
Han var ikke lenger Jack Winster, men hans ukjente bror. Halvbror og bastard. Uekte barn av, og et resultat av at den kjente redersønnen i den noble rederfamilien Winster moret seg med en luksusprostituert. Han var Tim uten etternavn, som Charlotta hadde forelsket seg hodestups i. Hun hadde gitt seg hen til ham, de hadde elsket og hun hadde trodd hun skulle få oppleve det igjen. Nå følte hun seg tåpelig som trodde han hadde fridd på en poetisk måte da han ba om hjertet hennes. Nå skjønte hun at det ikke var tilfelle. Skrekkslagen innså hun at det ikke var en romantisk metafor. Han skulle ta hjertet hennes fysisk. Skjære det ut av kroppen med en skalpell. Han sto foran sengen iført hvit, lang legefrakk og hadde nettopp tatt opp en kirurgkniv, en skalpell som han holdt opp i lyset. Metallet blinket i lyset fra den tente lanternen som sakte gynget fra taket med motsatt bevegelse av båten.
Hun følte seg fanget. Tjoret fast i sin egen selvforskyldte skjebne. Det var som å bli bundet fast i et anker som ble sluppet ut fra en skute langt til havs, og nå var hun på full fart mot bunnen. Med vissheten om at dette var den sikre døden. Hun skulle drukne. Hun grep tak i den tanken også, som om det skulle være en redningsplanke selv om det ikke var det. Det er bedre å drukne enn å miste hjertet til dette uhyret.
Det var det han var. Et uhyre! Det var ingen kjærlighet å spore i blikket hans. Han var en gal mann og en morder. Og nå falt flere brikker på plass i puslespillet. Jack the ripper. Han hadde fortalt om den engelske seriemorderen som drepte prostituerte og skar ut innvoller fra ofrene.
«Er du redd?» Han smilte mykt til henne.

Til toppen

Bøker i serien