Tid for sannhet (Heftet)

Serie: Julie 11

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Julie
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202537906
Kategori: Romanserier
Omtale Tid for sannhet
Mathilda har fått nok av formannen og arbeidet på fabrikken, og bestemmer seg for å gjøre noe med det. Julie lover å hjelpe henne, men vil Ragnar godta det?

Mathilda så på Julie med skinnende øyne. Det var lenge siden Julie hadde sett henne så glad. – Du drømmer ikke, sa Julie og måtte le av Mathildas iver. – Men nå tror jeg det er best du kommer deg av gårde. – Jeg gleder meg til å fortelle Ragnar at ... Mathilda tidde og smilet forsvant. Øynene ble blanke.

Til toppen

Andre utgaver

Tid for sannhet
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Julie strøk fingrene over det glatte, myke stoffet og smilte. – Kjolen er nydelig, sa hun og så på Mathilda. – Jeg ante ikke at du var så flink til å sy. – Mener du det? Mathilda så usikkert på henne. – Ja, dette er bra. Julie betraktet kjolen. – Jeg tror jeg vil beholde den selv, sa hun etter en stund. – Den passer forhåpentligvis etter at jeg har født. – Jeg kan jo ta den inn eller legge den ut hvis det blir nødvendig, sa Mathilda og smilte. – Ja, det går an. Hvor mye skal du ha for arbeidet? Mathilda stirret på henne. Det så ikke ut som hun hadde tenkt på noen betaling. – Jeg vet ærlig talt ikke, men siden du skal bruke den selv, kan du få den av meg. Du ga meg stoffet, husker du. – Nei, det kommer ikke på tale. Du skal ha betalt for arbeidet. Julie la vekk kjolen, reiste seg og fant portemoneen sin. Hun dro frem noen sedler og ga dem til Mathilda. – Vær så god, sa hun og smilte. Mathilda tok imot pengene. – Det er altfor mye, sa hun stakkåndet og møtte blikket til Julie. – Nei, det er det ikke. Du har gjort et bra arbeid, og det betaler man for. De velstående kvinnene her i byen betaler godt for kjolene hvis de er fornøyde. Nå har du penger til å kjøpe stoff til en ny kjole. Mathilda stakk pengene i lommen og smilte. – Tusen takk, Julie. – Nå drikker vi kaffe, sa Julie og satte seg. Hun skjenket i til Mathilda og seg selv og bød henne på den søte kaken som hushjelpen hadde bakt. Fra rommet ved siden av hørte de latteren til Lilly, hun lo av noe Rakel sa. Det var tidlig på formiddagen, og Julie undret seg over at Mathilda ikke var på arbeid, men hun var glad for å få besøk av henne. Dagene ble lange og ensformige, og hun savnet arbeidet på sykehuset. Tiden gikk med til håndarbeid, og pass av Lilly når Rakel ikke var der. Hilmar arbeidet lange dager på Spigerværket, og kom ikke hjem før sent. Da hadde hun ofte sovnet. Etter hvert som barnet vokste i henne, merket hun at hun ble trett og sliten av den minste anstrengelse. Det var som om barnet tappet henne for all energi. – Hvordan går det med deg? sa Mathilda og så bekymret på henne. Julie la hånden på magen og strøk den varsomt. – Jeg er trett hele tiden, men doktoren sier at det er normalt. Barnet vokser som det skal. Hun sukket. – Det blir sikkert bedre, men jeg skal innrømme at jeg gleder meg til barnet er født. Julie rettet ryggen og smilte. – Men nå snakker vi ikke mer om det. Jeg ble overrasket over at du kom nå, jeg trodde du var på arbeid? – Jeg har bestemt meg for å slutte på fabrikken, sa Mathilda og knuget koppen mellom fingrene. – Derfor gikk jeg ikke i dag, jeg orket ikke å ... Hun tidde og så vekk. – Jeg trodde du likte deg der? sa Julie forbauset. – Har det hendt noe?

Til toppen

Bøker i serien