Til barnets beste (Heftet)

krim

Forfatter:

og

Jan Chr. Næss (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 485
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: For barnets bedste
Oversatt av: Næss, Jan Chr.
ISBN/EAN: 9788205565197
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Til barnets beste
«Forfatterne briljerer med en sjangerbeherskelse og en teft for cliffhangere og spenningskurver som er sjelden hos debutanter.»
Berlingske Bare noen dager inn i et nytt år blir Røde Kors’ kontroversielle generalsekretær funnet drept på Østerbro i København. Drapet sender rystelser av sjokk og skadefryd gjennom både medier og politisk ledelse.
    
Like i nærheten er historiker Maria Just i ferd med å forberede en ny utstilling på Politimuseet. Ved en tilfeldighet finner hun en mulig forbindelse mellom drapet på generalsekretæren og et uoppklart dobbeltdrap i 1968.
   
Politietterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin er under hardt press fra egne sjefer og regjeringen. Marias tips om at drapet har forbindelser til dobbeltdrapet i 1968, har de ingen tro på. Deres etterforskning peker i retning av et politisk motiv.
    
Men Maria gir ikke opp. Saken fra 1968 har vekket både et nasjonalt og personlig traume til live. Maria nøster i tråder som fører til landets mektigste elite og et skammelig kapittel i Danmarks historie.

Til toppen

Andre utgaver

Til barnets beste
Bokmål Innbundet 2021
Til barnets beste
Bokmål Ebok 2021
Til barnets beste
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021